Drob de champignons

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 18 Apr 2017 | 330 vizualizari

 

Drobul de miel are un gust specific (pe care mulți nu-l suportă) și este, în general, amărui, fad și greu la stomac. Iată de ce fac, de mulți ani, un drob din champignons (când am avut, am folosit chiar și ghebe) care este ușor, are un gust foarte bun, delicios și răcoros și un aspect frumos.
Delicii de paste

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de champignons
  • 5 ouă crude
  • 2 cepe, potrivite ca mărime
  • cozile a două mănunchiuri de ceapă verde
  • 2 legături de mărar
  • miezul fărămițat de la 3-4 felii de pâine
  • 2-3 linguri de făină
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 praf de bicarbonat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de champignons:

Ciupercile se curăță de coajă și de filamente, se spală bine și apoi se mărunțesc, după preferințe. Eu aleg ciuperci mari (pe care le curăț mai ușor) și tai pălăriuțele de ciuperci în două, după care le feliez, la fel cum fac și cu piciorușele.


Amestecăm ciupercile mărunțite cu cele două cepe și le punem la scăzut în ulei, la foc potrivit, până ce rezultă o tocăniță, la care adăugăm, după ce s-a răcorit, cele 5 ouă crude, cozile de ceapă verde, tăiate rondele, mărarul, tăiat fin, făina, sarea, piperul, bicarbonatul și miezul de pâine. Recomand ca miezul de pâine să nu fie înmuiat în lapte, pentru că astfel s-ar umezi și mai mult conținutul, ceea ce ar solicita mai multă făină, iar pâinea este tocmai un înlocuitor mai bun al acesteia.


Amestecul rezultat se toarnă într-un vas tapetat cu hârtie de copt sau în tăvițe de unică folosință și se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de 30-45 de minute.


Se taie felii, după ce s-a răcit și se păstrează la rece, în frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de champignons" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Corinuta 1

20.04.2017, 12:07

yammii!

mihaelar63 1

24.04.2017, 11:54

Mie , clar ca-mi place

RODIMUR 1

24.04.2017, 12:40

Mulțumesc, fetelor pentru aprecieri! De la Paști, am mai făcut o dată drob de champignons. Încă mai am în frigider...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori cu smantana