Drob de legume

de Bucatardinpasiune in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2013 | 48470 vizualizari

 

Uşor, sănătos, rapid şi nu în ultimul rând ... delicios - sunt cuvintele care caracterizează acest preparat.

Am descoperit această reţetă cu vreun an în urmă. Atunci am urmat-o cu exactitate, dar nu prea am fost mulţumită de rezultat. Prea mult mărar, prea mult pătrunjel, ciuperci de la conservă. Nuuuu, nu a fost bun deloc! Asa că, am refăcut reţeta după gustul meu şi toată familia a fost încântată de cum a ieşit.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari sau trei mai mici, după cum am folosit şi eu,
  • 300 gr. ciuperci proaspete Champignon,
  • 1 dovlecel,
  • 1 legatura mărar,
  • 1 legătură pătrunjel,
  • 4 fire ceapă verde,
  • 4 fire usturoi,
  • 6 linguri gris,
  • 5 oua,
  • 2 linguriţe ulei de masline,
  • sare şi piper după gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de legume:

Pentru început punem 2 litri apă cu un praf de sare la fiert. Apoi spălăm legumele şi tăiem totul cubuleţe. Vinetele cuburi mari, iar dovlecelul si ciupercile, mărunţel, cam cât un bob de porumb.

Cand apa a dat în clocot opărim vinetele, apoi le lăsăm într-o sită la scurs. Cand s-au răcit cumplet le stoarcem bine, bine până eliminăm toată apa.

Într-un bol amestecăm toate legumele şi verdeaţa tocate mărunt cu 4 din cele 5 ouă, grişul, sare şi piper.

Eu am folosit o formă de silicon şi nu a fost necesar s-o ung, însă dacă nu aveţi de silicon nu uitaţi s-o ungeti cu ulei de măsline şi s-o tapetaţi cu puţin griş.

Apoi puneţi toată compoziţia în tavă, turnaţi la suprafaţă oul bătut şi apoi stropiţi cu puţin ulei de măsline.

Introduceţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc mediu aproximativ 40 minute.

Enjoy!

TIPS-URI

1

este foarte important sa scurgeti foarte bine vinetle de apă, altfel drobul nu se va coace perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (25)

Alina26 1

14.01.2014, 11:57

arata super!!!!!la fav!!!

Pushaa 1

14.01.2014, 13:13

f bun

Geanina87 1

14.01.2014, 20:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Drob de soia