Drob de miel

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2013 | 3390 vizualizari

 

Reteta traditionala de Paste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg maruntaie de miel
  • 5-6 oua
  • 3 cepe mari
  • o legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de asmatui
  • 3-4 felii de paine inmuiate in lapte
  • piper
  • sare
  • 5 oua fierte
  • prapur
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus. Maruntaiele fierte in prealabil se dau prin masina de tocat. Se taie verdeata marunt: marar, patrunjel, asmatui. Se pun cateva felii de paine la muiat in lapte, apoi se amesteca tocatura cu ceapa calita, painea muiata si data prin masina si cu verdeata, apoi cu ouale intregi, sarea si piperul. Trebuie sa iasa un amestec moale, care sa curga ca un aluat gros, iar daca amestecul nu e destul de moale, atunci adaugati putina apa sau vin alb. O tava de cozonac se unge bine cu ulei si se tapeteaza cu prapurul. Daca nu aveti, puneti hartie de copt.


Amestecul se toarna in tava si apoi se pun 5 oua fierte in mijlocul compozitiei, pentru decor. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 45-50 de minute. Cand este gata, se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate pe un fund din lemn. Se aseaza pe platou si se orneaza dupa dorinta.

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place asmatuiul, o planta aromatica precum patrunjelul, puteti renunta la el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

adry88 1

02.05.2013, 22:29

oana_d 1

03.05.2013, 12:28

Corina33, poftim la o portie caldaaaaa! Acum 10 minute l-am scos din cuptor

sashna: in felul tau, ai dreptate, si mie mi se pare mai gustos drobul de carne de vita+porc, de exemplu. Nici eu nu prea mananc miel/oaie, gust din drob, dar atat. Mi-e mila cand ma gandesc ca atatia mielusei nevinovati sunt sacrificati an de an in numele unei traditii.

oana_d 1

03.05.2013, 12:29

Va pup cu drag pe toti, spor la treaba fetelor si gospodarilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute