Drob de miel

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2013 | 3443 vizualizari

 

Reteta traditionala de Paste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg maruntaie de miel
  • 5-6 oua
  • 3 cepe mari
  • o legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de asmatui
  • 3-4 felii de paine inmuiate in lapte
  • piper
  • sare
  • 5 oua fierte
  • prapur
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus. Maruntaiele fierte in prealabil se dau prin masina de tocat. Se taie verdeata marunt: marar, patrunjel, asmatui. Se pun cateva felii de paine la muiat in lapte, apoi se amesteca tocatura cu ceapa calita, painea muiata si data prin masina si cu verdeata, apoi cu ouale intregi, sarea si piperul. Trebuie sa iasa un amestec moale, care sa curga ca un aluat gros, iar daca amestecul nu e destul de moale, atunci adaugati putina apa sau vin alb. O tava de cozonac se unge bine cu ulei si se tapeteaza cu prapurul. Daca nu aveti, puneti hartie de copt.


Amestecul se toarna in tava si apoi se pun 5 oua fierte in mijlocul compozitiei, pentru decor. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 45-50 de minute. Cand este gata, se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate pe un fund din lemn. Se aseaza pe platou si se orneaza dupa dorinta.

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place asmatuiul, o planta aromatica precum patrunjelul, puteti renunta la el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

adry88 1

02.05.2013, 22:29

oana_d 1

03.05.2013, 12:28

Corina33, poftim la o portie caldaaaaa! Acum 10 minute l-am scos din cuptor

sashna: in felul tau, ai dreptate, si mie mi se pare mai gustos drobul de carne de vita+porc, de exemplu. Nici eu nu prea mananc miel/oaie, gust din drob, dar atat. Mi-e mila cand ma gandesc ca atatia mielusei nevinovati sunt sacrificati an de an in numele unei traditii.

oana_d 1

03.05.2013, 12:29

Va pup cu drag pe toti, spor la treaba fetelor si gospodarilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de pui