Drob de pui

de ionix in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2010 | 5132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat de pui
  • 1 kg pipote si inimi
  • 100 g carne grasa
  • 6 legaturi de ceapa verde
  • 6 legaturi de usturoi verde
  • 2 cepe uscate
  • 8 oua
  • Sare, piper
  • 4 legaturi cu marar
  • 4 legaturi cu patrunjel
  • 2 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu faina
  •  
  • 2 oua batute pentru uns droburile la final
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui:


Pipotele si inimile se spala bine, se curata de pielite si se pun la fiert cu putina sare. Se pun la fiert impreuna cu bucata de carne grasa.


Ficatul de pui il spalam in cateva ape reci si-l punem la fiert cu putina sare.


Dupa ce au fiert le scurgem si le dam la racit.


Intre timp tocam verdeturile toate, mai putin cepele uscate.


Cepele se toaca marunt si se calesc in uleiul incins, iar apoi se da la racit.


Pipotele, inimile, carnea grasa si ficatul se toaca cubulete cat mai marunt.


Organelle de pui se pot da si pe masina de tocat dar drobul iese mai necacios.


Ceapa calita se amesteca cu organele tocate si cu cele 8 oua batute bine cu un praf de sare.


Se adauga verdeturile toate tocate iar apoi sare si piper dupa gust.


Se amesteca bine si se imparte compozitia in 3 parti egale.


Mie mi-au iesit 3 droburi in forme de cozonac, tapetate cu hartie de copt.


Dupa caz, se pot umple cu oua fierte tari.


Droburile se ung cu ou si apoi le presaram cu faina.


Se lasa la cuptor la foc mediu pana cand incep a se rumeni. Eu le-am lasat circa 45 de min.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

pentru a pune ouale fiert in drob faceti un sant in drob dar care sa aibe o baza si capac din compozitia drobului, astfel oul nu se intareste deloc....

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

08.04.2010, 10:51

bravo...ti-a iesit super

ela 1

08.04.2010, 13:08

si eu pregatisem tot ce trebuie sa fac de pasti,dar nu am mai avut timp

ionix 1

08.04.2010, 15:52

mersic fetelor... mie nu-mi place carnea de miel si de aia fac de pui @Ela, dar ce-ai patit?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida si pui