Dulce de leche

de Criss in Dulciuri, 24 Ian 2012 | 2696 vizualizari

 

De mult mi-am dorit sa incerc aceasta reteta, mai ales ca imi place tare mult caramelul insa pana acum n-am avut lapte condensat. Dar saptamana trecuta am primit comanda, astfel ca prima reteta incercata a fost acest dulce de leche. Inca nu stiu la ce-l voi folosi, oricum cred ca la ceva fursecuri pentru ca este foarte foarte dulce. Am vazut diverse metode de preparare a acestei creme insa am ales-o pe cea care mi s-a parut mai usoara si mai putin riscanta. :) Am vazut ce cea mai populara metoda e fierberea conservei in apa, insa existand riscul ca aceasta conserva sa explodeze, am ales o varianta safe si foarte comoda, prezentata de David Lebovitz.

 

INGREDIENTE

  • -1 cutie lapte condensat
  • -1 vas de yena
  • -1 vas mai mare in care sa incapa vasul de yena
  • -apa
  • -folie de aluminiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce de leche:

Metoda de preparare a caramelului din lapte e foarte simpla. Punem laptele condensat in vasul de yena, pe care il acoperim cu folie de aluminiu. Intr-o tava punem apa si punem si vasul de yena acoperit. Introducem tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si lasam 1 ora si jumatate in cuptor, timp in care crema se va ingrosa si se va carameliza.


Foarte buna insa cam dulce pentru gustul meu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

24.01.2012, 20:21

RuxyRux 1

24.01.2012, 20:24

Minunat am retinut ideea mersi muuult!

Criss 1

26.01.2012, 06:20

Multumesc dragele mele. Ma bucur ca va place.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Blanc