Dulceata de afine

de Sidy in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 2509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg afine
  • 2 kg zahar
  • 1/2 lamaie
  • o lingurita sare de lamaie(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Spalam bine afinele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt gata scurse le punem intr-o cratita in care vom adauga si zaharul, le punem pe foc la foc potrivit si invartim in ele sa nu se prinda de fund. Taiem lamaia in felii subtiri pe care le taiem in doua si le adaugam peste afine. Le va da o aroma deosebita.


Lasam sa fiarba dulceata , invartind mereu pina cand aceasta se intareste, se ingroasa.Testam punans pe o farfuriuta o lingurita de dulceata pe care o lasam sa se raceasca. Daca nu este destul de inchegata dupa o ora, o ora jumate de fiert, adaugam sarea de lamaie si lasam sa mai dea un clocot. Daca se formeaza spuma deasupra, o indepartam cu ajutorul unei linguri.


Cand dulceata este gata , umplem borcanele spalate si bine scurse cu ea, asa fierbinte, asezand borcanele intr-o tava( in cazul in care s-ar sparge vreunul). Dupa ce sunt pline se pun capacele la borcane, se strang , se intorc si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac. Le lasam apoi sa se raceasca intr-o lada in care am pus paturi sau o plapumioara, le acoperim si le lasam asa pina a doua zi cand le putem pune in camara.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Va recomand borcanele cu capace pentru ca afinele(sau alte fructe) isi vor pastra culoarea, un timp mai indelungat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ionela2682 1

21.07.2011, 14:42

mirela0911 1

21.07.2011, 23:14

vaiiiiiii, vreau si eu un borcanel

mamaieelena 1

24.07.2011, 20:07

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise