Dulceata de afine

de Sidy in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 2243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg afine
  • 2 kg zahar
  • 1/2 lamaie
  • o lingurita sare de lamaie(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Spalam bine afinele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt gata scurse le punem intr-o cratita in care vom adauga si zaharul, le punem pe foc la foc potrivit si invartim in ele sa nu se prinda de fund. Taiem lamaia in felii subtiri pe care le taiem in doua si le adaugam peste afine. Le va da o aroma deosebita.


Lasam sa fiarba dulceata , invartind mereu pina cand aceasta se intareste, se ingroasa.Testam punans pe o farfuriuta o lingurita de dulceata pe care o lasam sa se raceasca. Daca nu este destul de inchegata dupa o ora, o ora jumate de fiert, adaugam sarea de lamaie si lasam sa mai dea un clocot. Daca se formeaza spuma deasupra, o indepartam cu ajutorul unei linguri.


Cand dulceata este gata , umplem borcanele spalate si bine scurse cu ea, asa fierbinte, asezand borcanele intr-o tava( in cazul in care s-ar sparge vreunul). Dupa ce sunt pline se pun capacele la borcane, se strang , se intorc si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac. Le lasam apoi sa se raceasca intr-o lada in care am pus paturi sau o plapumioara, le acoperim si le lasam asa pina a doua zi cand le putem pune in camara.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Va recomand borcanele cu capace pentru ca afinele(sau alte fructe) isi vor pastra culoarea, un timp mai indelungat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ionela2682 1

21.07.2011, 14:42

mirela0911 1

21.07.2011, 23:14

vaiiiiiii, vreau si eu un borcanel

mamaieelena 1

24.07.2011, 20:07

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura televizor
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert guguluf cu afine si iaurt