Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare

de simona72 in Conserve, 5 Oct 2013 | 6241 vizualizari

 

Este prima oara cand fac asa ceva...inspiratie a fost Radu Popoviciu cu sosul iutel pe care l-am incercat la Slanic Prafova...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iute
  • 600-700 gr zahar
  • 2-3 ardei grasi rosii
  • 300 ml otet de vin rosu(am avut eu)
  • 1 mana de stafide aurii
  • 1 mana merisoare
  • 1 lingura ghimbir pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare:

Ardeii se spala in mai multe ape, se curata de cotoare si seminte. mie mi-au mai ramas ceva seminte da n-a fost nici un bai, eventual a iesit mai iute decat trebuia.La fel am procedat si cu ardeii grasi.(i-am folosit doar pt culoare, nu am gasit pe piata doar ardei iuti rosii) Aici faceti cum doriti, taiati ardeii iuti din cutit feliute sau ii dati prin robotul de bucatarie. Eu am ales a doua varianta fiind mai comoda si incercand sa scap cat mai repede de "focul" lor si i-am dat prin robotul de bucatarie, dar lasandu-i tocati mai mare, sa nu fie facuti pasta. Otetul de vin si zaharul i-am pus intr-o cratita pe foc. Cand a inceput sa dea in clocot am adaugat si ardeii tocati. I-am lasat sa fiarba pana dulceata a inceput sa se lege, zeama a mai scazut, cam 40-50 minute. Am adaugat pudra de ghimbir(asta l-am luat de la Panacris), am adaugat si stafidele si merisoarele si am mai lasat pe foc inca 15 minute.Puneti in borcane cat mai mici sterilizate, infiletati cu capace si lasati pana a doua zi sa se racesca treptat. Depozitati in camara. Serviti cu friptura sau orice preparat din carne.

 

TIPS-URI

1

obligatoriu folositi manusi chirurgicale

2

cand aveti dulceata pe foc bucataria sa stea cu geamurile deschise

3

celor care sunt mai sensibili sau au un "teren" alergic nu recomand sa faca ei dulceata(din proprie experinta spun), mirosul si iuteala te sufoca dea dreptul

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

05.10.2013, 17:43

Lia_ 1

05.10.2013, 22:43

breee da' ce specialitate; chiar ca as gusta

Valclaudia 1

06.10.2013, 00:03

tare-s curioasa ce bunatati preparasi tu aici...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de ardei iute