Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare

de simona72 in Conserve, 5 Oct 2013 | 6542 vizualizari

 

Este prima oara cand fac asa ceva...inspiratie a fost Radu Popoviciu cu sosul iutel pe care l-am incercat la Slanic Prafova...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iute
  • 600-700 gr zahar
  • 2-3 ardei grasi rosii
  • 300 ml otet de vin rosu(am avut eu)
  • 1 mana de stafide aurii
  • 1 mana merisoare
  • 1 lingura ghimbir pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare:

Ardeii se spala in mai multe ape, se curata de cotoare si seminte. mie mi-au mai ramas ceva seminte da n-a fost nici un bai, eventual a iesit mai iute decat trebuia.La fel am procedat si cu ardeii grasi.(i-am folosit doar pt culoare, nu am gasit pe piata doar ardei iuti rosii) Aici faceti cum doriti, taiati ardeii iuti din cutit feliute sau ii dati prin robotul de bucatarie. Eu am ales a doua varianta fiind mai comoda si incercand sa scap cat mai repede de "focul" lor si i-am dat prin robotul de bucatarie, dar lasandu-i tocati mai mare, sa nu fie facuti pasta. Otetul de vin si zaharul i-am pus intr-o cratita pe foc. Cand a inceput sa dea in clocot am adaugat si ardeii tocati. I-am lasat sa fiarba pana dulceata a inceput sa se lege, zeama a mai scazut, cam 40-50 minute. Am adaugat pudra de ghimbir(asta l-am luat de la Panacris), am adaugat si stafidele si merisoarele si am mai lasat pe foc inca 15 minute.Puneti in borcane cat mai mici sterilizate, infiletati cu capace si lasati pana a doua zi sa se racesca treptat. Depozitati in camara. Serviti cu friptura sau orice preparat din carne.

 

TIPS-URI

1

obligatoriu folositi manusi chirurgicale

2

cand aveti dulceata pe foc bucataria sa stea cu geamurile deschise

3

celor care sunt mai sensibili sau au un "teren" alergic nu recomand sa faca ei dulceata(din proprie experinta spun), mirosul si iuteala te sufoca dea dreptul

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

05.10.2013, 17:43

Lia_ 1

05.10.2013, 22:43

breee da' ce specialitate; chiar ca as gusta

Valclaudia 1

06.10.2013, 00:03

tare-s curioasa ce bunatati preparasi tu aici...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iute