Dulceata de ardei iuti

de Rocsi in Conserve, 18 Oct 2018 | 5237 vizualizari

 

Imi doream de ceva timp sa pregatesc aceasta dulceata, nu pentru mine, ca nu mananc picant deloc, dar pentru ai mei. Am zis ca este momentul sa o testez. Se face repede, nu necesita mult timp. Marea problema este cand o fierbeti. Mirosul de otet si iuteala ardeilor o simti in tot corpul, iti  iese pe ochi,  nas, tusesti, sau cel putin eu asa am patit. Invarteam in dulceata, ma duceam langa geam, invarteam in dulceata, ma duceam langa geam si asa am procedat pana am terminat-o 😀😀😀. Insa rezultatul este unul grozav. Sotul meu este super incantat de aceasta dulceata si deja a servit din ea cu o friptura. A zis ca este ceva aparte. Deci, suportati putin, dar merita!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti de culoare rosie
  • 500 gr gogosari
  • 1 kg zahar
  • 1 litru otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:

Intai de toate, va puneti manusi, altfel o sa va usture foarte tare mainile. Spalati ardeii iuti si gogosarii, ii curatati de cotoare si toate semintele. Ii taiati bucati mai mari, ii treceti prin robot, dar nu ii faceti chiar pasta, lasati si bucati mai maricele. Intr-un tuci (sau un vas mai gros) puneti zaharul cu otetul. Transferati totul pe foc. Amestecati continuu pana zaharul se topeste complet. Cand incepe siropul sa clocoteasca, il fierbeti 15 minute. Dupa acest timp, dati drumul ardeilor si gogosarilor maruntiti. Amestecati bine. Lasati sa fiarba la foc potrivit, invartiti din cand in cand. Dupa 50-60 de minute, dulceata este gata. O trageti de pe foc si fierbinte, o puneti in borcane. Inchideti bine capacele si inveliti borcanele intr-o patura groasa. A doua zi le etichetati si le dati la rece. Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 borcanele de 200 ml. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui rase