Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulceata / Gem, 6 Aug 2013 | 1389 vizualizari

 

Nu sunt fan inversunat al gemurilor de pus pe iarna pentru ca in general proportia de zahar-fruct este de 1:1 ceea ce-mi displace la maxim, fiindca nu-mi place zaharul in cantitati industriale, pentru ca este toxic. Apoi nu-mi place sa fac dulceata pentru ca prin fierbere, fructele isi pierd din vitamine si atunci prefer sa pastrez fructele la congelat si ma folosesc de ele in stare mai pura. Partea buna cu dulceata de cirese negre este faptul ca necesita un minim de adaos de zahar pentru ca fructul in sine este foarte dulce. Un alt motiv pentru care am ales dulceata din cirese negre (sau amare cum s-ar mai denumi, desi sunt mega-dulci), este pentru ca imi ofera ocazia de a adauga condimente in dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese negre; 
  • 150 grame zahar brut din trestie de zahar;
  • 15 ml esenta de rom; 
  • 1 baton de scortisoara; 
  • 3 boabe pimento; 
  • zeama de la o lamaie.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara:

1. Ciresele se spala cu apa din abundenta si se scot samburii. Ciresele stricate se arunca.


2. Se pun intregi intr-o oala (de 2-3 litri) si se stoarce peste ele zeama de la lamaie.


3. Se amesteca si se adauga esenta de rom, batonul de scortisoara si boabele de pimento.


4. Se adauga zaharul si se amesteca in continuare.


5. Se lasa la fiert la foc mic pentru aproximativ 1 ora sau pana cand zeama care o lasa ciresele devine mai groasa.


6. Se amesteca din cand in cand, iar spuma acumulata se indeparteaza. Oala se retrage de pe foc.


7. Pana se fierbe dulceata, sterilizati borcanele spalate in avans. Asezati intr-o tava un prosop de bucatarie umezit peste care puneti borcanele si capacele. Lasati la cuptorul incins la 200 de grade pentru 20-25 minute.


8. Turnati dulceata in borcane si rasturnati-le, pastrandu-le la caldura sub o patura pentru o zi.


9. Nu am folosit conservati caci nu sunt adeptul si credeti-ma pe cuvant ca nu s-a stricat niciun borcan de dulceata vreodata. Borcanul deschis se pastreaza la frigider, iar borcanele sigilate se pot pastra in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

sebirizescu 1

07.08.2013, 10:56

Rocsi 1

07.08.2013, 12:01

Arata grozav

laura_n 1

07.08.2013, 18:12

delicatesa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese negre