Dulceata de dovleac placintar

de Merisor in Dulceata / Gem, 21 Sep 2018 | 5221 vizualizari

 

Este pur și simplu minunată această dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare!
Nu credeam că o să mă cucerească așa de mult, dar chiar îmi place atât aroma cât și culoarea.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovleac plăcintar, curățat
  • 800 g zahăr
  • 250 g apă
  • 50 g zahăr vanilat
  • zeama de la o lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac placintar:

Pregătim dovleacul.

Mai întâi îl ștergem bine pe coajă cu un burete de vase umezit.

Spargem dovleacul în două, apoi înlăturăm semințele și nervurile din jurul lor.

Tăiem dovleacul în bucăți mai mici să-i putem curăța coaja mai ușor.

Curățăm coaja, apoi tăiem bucățile de dovleac în cuburi mai mici.

Dovleacul nu oxidează, ca alte fructe, dar îl stropim, totuși, cu zeama de la 1/2 lămâie, pentru a-i intensifica culoarea.

Preparăm siropul.

Punem la fiert apa cu zahărul, într-un vas cu pereți dubli.

Amestecăm în vas până când zahărul se topește, apoi lăsăm siropul să fiarbă la foc mic până devine consistent.

Aproximativ 20 de minute îl lăsăm să fiarbă, dar facem testul bulei de sirop.

Luăm din sirop cu o linguriță și picurăm pe o farfurie.

Dacă siropul se împrăștie, nu este gata.

Dacă rămâne ca o bulă pe farfurie, atunci este ok.

Preparare dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare

Când siropul a ajuns la consistența dorită, adăugăm cuburile de dovleac și le amestecăm cu siropul.

Fierbem dulceața până când cuburile de dovleac se pătrund bine.

Amestecăm din când în cân în ea și înlăturăm eventuala spumă care se formează.

Nu se formează decât puțină spumă pe margini, dar o înlăturăm.

Când cuburile de dovleac plăcintar sunt bine pătrunse, adăugăm zahărul vanilat.

Amestecăm ușor cu o spatulă de lemn,până când zahărul vanilat este topit.

Adăugăm și restul din zeama de lămâie apoi oprim focul.

Cu 6-7 minute înainte de stingerea focului, introducem la cuptor, borcanele spălate și bine scurse, pentru a le steriliza.

Umplem borcanele fierbinți cu dulceața, de asemeni fierbinte și înfiletăm capacele.

Le introducem la cuptor cu focul aprins, la 150 de grade C, pentru 5 minute.

După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor până a doua zi, când vor fi complet răcite.

Etichetăm borcanele și le trecem în cămară.

Pe mine m-a cucerit această dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare, sper să vă cucerească și pe voi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

22.09.2018, 19:48

Ce culoare frumoasa are!

Ancutsa 1

23.09.2018, 14:37

Arata tare bine!

RuxyRux 1

03.10.2018, 19:36

Uite ca asa ceva nu am gustat niciodata...cred ca e ceva de vis! Genial!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese