Dulceata de gutui

de papabundetot in Dulceata / Gem, 27 Oct 2013 | 7106 vizualizari

 

Am primit de la o colega de serviciu o plasa plina cu gutui BIO crescute in curtea mamei ei,foarte mari,frumoase si aromate si desi imi plac foarte mult sa le mananc asa erau parca prea multe si nu faceam fata :) asa ca am decis sa fac o dulceata din ele.Am primit de la o prietena draga Gina,o reteta pentru dulceata si plecand de la reteta ei,am facut o super dulceata de gutui,aromata si exact pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 3,6 kg gutui (taiate cubulete)
  • 1,6 kg zahar
  • 600 ml apa
  • 4 stelute de anason
  • 4 batoane de scortisoara
  • 6 cuisoare
  • zeama de la 2 lamai
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile pe care le-am avut au cantarit muult mai mult,cantitatea prezentata mai sus este strict fruct taiat cuburi mici.

Am pus o oala mare cu apa si zaharul la foc,stelutele de anason,batoanele de scortisoara,zeama de lamaie si cuisoarele si le-am lasat sa fiarba pana cand s-a format un sirop grosut,


Am pus apoi si cubuletele de fruct peste sirop si am lasat la foc pana cand gutuile si-au schimbat culoarea si s-au inmuiat,si siropul a mai scazut.


Am scos apoi batoanele de scortisoara,anasonul si cuisoarele din dulceata si am pus minunea de dulceata in borcane.


Merita sa o incercati ca este foarte aromata,dar nu foarte dulce.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

diaconta 1

27.10.2013, 20:31

aromata si buna

papabundetot 1

28.10.2013, 09:23

Panacris 1

28.10.2013, 09:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui