Dulceata de prune cu nuca

de Catalina L in Dulceata / Gem, 18 Noi 2016 | 7418 vizualizari

 

Cea mai buna dulceata dupa gustul meu :).
Imi plac prunele in dulceata, raman un pic intregi si sunt acrisoare si parfumate.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/dulceata-de-prune-cu-nuca.html

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de prune
  • 1 lamaie
  • 1 200 g de zahar
  • 300 g miez de nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune cu nuca:

Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc.

Acoperiti-le cu zahar si lasati o noapte amestecand de cateva ori.

A doua zi se pun pe foc.

Cand dau in clocot, se aduna spuma si se lasa sa fiarba la foc moderat timp de 35 - 45 minute.

Verificati daca este legata: puneti cateva picaturi pe o farfurie rece. 

Trebuie sa nu se intinda si sa fie cleioase.

Adaugati zeama de lamaie si miezul de nuca maruntit un pic si dati inca cateva clocote- 5 minute.

Asa fierbinte se pune direct in borcane sterilizate.

Se inchid bine si se intorc.

Lasati sa se raceasca pana a 2-a zi. Le puteti acoperi cu o patura.

 

Imi place sa pun o lingura intr-un iaurt natur sau sa fac o rulada pufoasa cu dulceata si bucatele de nuca. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu nuca