Dulceata de visine

de Merisor in Dulceata / Gem, 26 Iun 2014 | 3765 vizualizari

 

Am vazut ca au fost propuse in concursul pentru multicooker mai multe retete de dulceata, iar eu am ales sa fac dulceata de visine.
Am preparat aceasta dulceata la multicooker, dar am folosit si o parte de zahar gelifiant, de fapt am vrut sa-l testez.
Este prima data cand il folosesc, ce-i drept se gelifiaza mai repede siropul, iar fructele isi pastreaza culoarea.
La gust nu am simtit nicio diferenta, dar voi vedea de-alungul timpului, adica mai la iarna. :D

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine (fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 750 gr zahar gelifiant
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Punem in vasul multicookerului visinele spalate si scurse si fara samburi.

Adaugam 1 kg zahar peste ele si le amestecam, apoi dam vasul la rece.

Eu am lasat vasul in frigider de seara pana dimineata.

Dimineata deja am gasit zaharul topit si transformat in sirop.

Punem vasul cu visine in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul JAM pentru o ora.

Inchidem capacul si apasam butonul START.

Din cand in cand mai deschidem capacul si inlaturam spuma formata.

Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, deschidem capacul aparatului si adaugam zaharul gelifiant.

Amestecam continuu pana la finalizarea timpului, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si scoatem vasul din aparat.

Sterilizam borcanele pentru 5 minute in cuptorul preincalzit, apoi le umplem cu dulceata, infiletam capacele si le introducem in  cuptorul deja fierbinte de la sterilizare si le vom lasa acolo pana se racesc natural.

Mie mi-au rezultat 12 borcane a 400 gr.

Cel mai mult mi-a placut culoarea la aceasta dulceata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

laura_n 1

29.06.2014, 14:15

o ador! am facut si eu vreo doua borcanele!
ce bine arata!

robert_b 1

30.06.2014, 20:59

mmmm...

Patricia Iordache 1

30.06.2014, 23:29

Eu inca nu am facut Sper sa am timp cat mai curand!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine