Dulceata din flori de mac

de Panacris in Dulceata / Gem, 31 Mai 2020 | 3183 vizualizari

 

Eeee, de câțiva anișori tot mă pregătesc pentru această dulceață catifelată!
Anul de grație 2020 m-a îndemnat să rezolv și această temă. Cea mai grea temă este să aduni florile de mac, dar anul ăsta am trișat, oarecum le-am achiziționat din piață :D să nu mă întrebați cât a costat, nebunia asta a mea :D. Dintr-un buchet am obținut 20 g de petale :D ;)
Dar nah, unele provocări nu au limite ;)
Are un gust fin, delicat, de fapt de mac, semințe de mac, o culoare minunată, un topping minunat pentru înghețată, clătite și de ce nu pe o felie de pâine prăjită unsă cu unt.
Spor, răbdare și poftă bună! ;)
 
P.S. Am semănat semințele de mac în jardinierele Casei Zmeilor ;) Aștept cu interes, dacă voi avea anul viitor recoltă bogată! ;)  

 

INGREDIENTE

  • Petale de mac cca. 200 g,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Zahăr tos alb 1000 g,
  • Apă rece 500 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de mac:

Petalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece.

Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama de lămâie, se frământă bine, astfel culoarea dulceții va fi mai intensă.

Într-un vas cu fundul gros se adaugă apa și zahărul, se pun la fiert cca. 30 minute până se formează un sirop mai gros, se spumează la nevoie.

Se adaugă petalele de mac împreună cu lichidul roșiatic, se lasă la fiert la foc mic cca. 15 minute.

Dulceața se pune fierbinte în borcănelele sterilizate, se căpăcesc, apoi se așează cu gura în jos, se acoperă cu un prosop gros și se lasă până a doua zi. Apoi se șterg borcănelele de eventualele urme de dulceață, etichetează și depozitează în cămară.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

01.06.2020, 09:54

cred ca este tare buna!

Rocsi 1

01.06.2020, 21:24

Nu am mancat niciodata, dar mi se pare interesanta si are o culoare frumoasa!

dantes 1

06.06.2020, 11:30

Interesanta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise pentru Alex