Ecler cu ciocolata si frisca

de mikidaniro in Prajituri, 16 Feb 2012 | 6263 vizualizari

 

Asa cum poate ati observat,majoritatea retetelor mele sunt in cantitati mici,asa ca nici eclerele nu fac exceptie:). Reteta este pentru 6 eclere mari sau cca 12-15 mici,depinde cum le face fiecare.

 

INGREDIENTE

  • Pt coji:
  • 2 oua
  • 125g apa
  • 75g faina
  • 50g ulei
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • Pt crema:
  • 1 ou
  • 50g  unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 2 lingurite cu varf de cacao
  • 50g ciocolata
  • 150ml lapte
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Pt glazura:
  •  50g ciocolata
  • 1 lingura margarina
 Optional mai avem nevoie de 200g frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler cu ciocolata si frisca:

Cojile


Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea.Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc,adaugam faina toata odata si amestecam bine pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie consistenta.Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si adaugam primul ou,dupa care amestecam foarte bine cu telul sau cu mixerul,apoi punem si al doilea ou,amestecand deasemenea foarte bine.Compozitia rezultata trebui sa fie ferma,sa nu curga.


Intr-o tava in care am pus hartie de copt formam cojile cu un posh,cu o cupa de inghetata sau cu lingura.


Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 40-45 de min. sau pana se rumenesc deasupra.NU deschideti cuptorul si NU le scoateti pana nu sunt rumenite deasupra,riscati sa se lase si sa nu ramana tari.Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.


Crema:


Punem intr-un vas pe foc laptele si zaharul,iar in alt vas faina cu sarea.Cand zaharul este topit si laptele a inceput sa fiarba turnam tot laptele putin cate putin in vasul cu faina,amestecand mereu,apoi turnam totul inapoi si punem iar pe foc amestecand continuu.Cand compozitia a prins consistenta adaugam oul,cacaua, ciocolata si amestecam in continuare pana se topeste toata ciocolata si compozitia este omogenizata,apoi lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei cand adaugam untul putin cate putin mixat spuma in prealabil,apoi esenta de rom.Daca doriti sa faceti crema de vanilie preparati crema la fel doar ca nu adaugati ciocolata si cacaua,iar in locul esentei de rom,puneti esenta de vanilie.


Glazura:


Punem un vas cu apa pe foc,iar cand apa clocoteste punem in acesta un alt vas termorezistent in care punem ciocolata si margarina,mai lasam pe foc cca 1-2 min. pana incep sa se topeasca ingredientele(nu de tot),apoi oprim focul,amestecand frecvent pana se topeste toata ciocolata si margarina. Taiem partea de sus a cojilor si le punem pe rand in glazura,apoi pe un gratar ca sa se intareasca glazura. Intre timp in coaja ramasa punem un strat de crema,apoi un strat de frisca mixat bine in prealabil,iar deasupra coaja cu glazura.


 

TIPS-URI

1

daca va ramane glazura o puteti adauga in crema.

2

la crema si frisca ramasa-nu foarte multa-am adaugat 2-3 piscoturi,cateva fructe si a iesit un desert gustos la pahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

lia maria 1

17.02.2012, 20:39

delicioase si foarte reusite

MIUTA 1

17.02.2012, 21:09

Excelente!Am pus reteta la favorite,imi place

mikidaniro 1

17.02.2012, 21:31

Iia,miuta-va muItumesc frumos pt aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Ecler