Eclere

de RuxyRux in Prajituri, 5 Feb 2011 | 6565 vizualizari

 

Cand eram copil acestea erau preferatele mele...dintre toate prajiturile eclerele le iubeam cel mai tare. Dupa anii '90 am luat cofetariile la rand sa mai gasesc eclerele pe care le stiam atat de bine, insa din pacate n-am reusit. Retetele s-au schimbat, astfel incat nimic nu mai semana cu aducerile mele aminte.
Aceste eclere pe care le-am facut ieri au aroma perfecta de copilarie.

 

INGREDIENTE

  •  Aluat:
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa
  • 2 pahare faina
  • 7 oua
  • eu am adaugat si un mic praf de sare
  • Crema vanilie:
  • 2 cani de lapte
  • o pastaie de vanilie( sau esenta)
  • o lingura gelatina pudra ( un pliculet)
  • 6 linguri apa rece
  • 6 galbenusuri de ou( oua mari)
  • 1 cana zahar pudra
  • pentru crema de ciocolata adaugam in plus,
  • un pliculet de gelatina,
  • 3 linguri cacao
  • o esenta de rom.  
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru a face aluatul, punem intr-un vas apa si uleiul si dam un clocot. Adaugam rapid faina in ploaie si amestecam bine de tot.
Dam deoparte de pe foc si lasam 5 minute la racit. Adaugam ouale pe rand amestecand foarte bine.

Punem in spritzul de cofetarie( sau punga de plastic) si facem eclerele( ca in imagine), putem sa le facem si fara punga simplu cu lingurita.

Le coacem la cuptorul incins pana se umfla si se rumenesc frumos. Eu le-am pus la 180 grade si le-am lasat 25 de minute fara sa umblu sa deschid usa de cuptor.( Acum fiecare probeaza in functie de cuptorul lui).

Le lasam la racit si le taiem frumos in doua( le decupam).

Crema de vanilie:

Intr-un bol micut punem gelatina( 1 plic) la inmuiat in apa( 3-4 linguri). Daca facem si crema de ciocolata mai punem un pliculet de gelatina separat la inmuiat

Batem ouale cu zaharul timp de un minut( nu e nevoie de mixer neaparat).

Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu vanilia. Stingem focul si lasam pastaia( sau esenta) in lapte zece minute. Dupa zece minute o indepartam.

Turnam cu lingura in lapte compozitia de ou amestecand continuu.

Lasam pe foc 5 minute timp in care nu ne oprim din amestecat. Dam deoparte la racit, nu inainte de a amesteca si gelatina imediat dupa ce tragem de pe foc.

Racim complet( putem face asta punand vasul intr-un alt vas mai mare cu apa si gheata.

Pentru crema de ciocolata:
Impartim in doua crema de vanilie dupa ce am luat-o de pe foc inainte sa punem gelatina.
Mai punem pe foc jumatatea de crema pe care o facem cu ciocolata, adaugam cacaoa si romul si mai amestecam un minut.
Tragem de pe foc si adaugam gelatina. Procedam ca si la crema de vanilie.

Cand cremele s-au racit, umplem eclerele si dupa dorinta punem si frisca.
Servim cu mare placere...delicioase!

 

TIPS-URI

1

  Am ales pentru blat reteta propusa de  meosiris si este chiar grozava...ii multumesc mult. Crema este facuta dupa gustul meu...o recomand tuturor, deloc cu amidon sau faina, perfecta.... dupa parerea mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

06.02.2011, 23:33

Sigur o gasesti....eu mi-am gasit cremesul pe care il serveam in Medias la o cofetarie in acelasi loc, cu acelasi gust dupa 15 ani...asa ca bafta

tanyapatap 1

06.02.2011, 23:55

adry88 1

04.07.2011, 21:20

placeeeeeeeee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

Compot asortat de sezon

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

RETETA RECOMANDATA
Gateau au chocolat