Eclere

de Pushaa in Prajituri, 19 Dec 2013 | 3810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 500 gr faina
  • 500 ml apa
  • 200 ml ulei
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 l lapte
  • zahar vanilat
  • 250 gr frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 25 gr unt
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasa. Dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine. Aluatul se pune in tava cu ajutorul unui pos sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial iar dupa ce cresc se da focul mic si se lasa pana se rumenesc usor deasupra.


Se scot din cuptor si dupa ce s-au racit se taiepe lateral pentru a fi introdusa crema


Crema


Se bat ouale bine apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si batem din nou cu telul (mixerul) compozitia pana se omogenizeaza. Adaugam faina si amestecam din nou. Turmam laptele si amestecam bine. Dupa ce am incorporat toate ingredientele punem vasul pe baie de abur si lasam crema sa fiarba aproximativ 15 minute


Glazura


Se amesteca toate ingredientele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si glazura capata o consistenta cremoasa.


Umplem eclerele cu crema si le dam prin glazura.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

laura_n 1

22.12.2013, 12:35

ce frumoase si apetisante sunt

Pushaa 1

22.12.2013, 19:34

Valclaudia 1

02.01.2014, 15:11

foarte bune eclerele preparate in casa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Ecler