Eclere

de Pushaa in Prajituri, 19 Dec 2013 | 5777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 500 gr faina
  • 500 ml apa
  • 200 ml ulei
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 l lapte
  • zahar vanilat
  • 250 gr frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 25 gr unt
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasa. Dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine. Aluatul se pune in tava cu ajutorul unui pos sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial iar dupa ce cresc se da focul  mic si se lasa pana se rumenesc usor deasupra.

Se scot din cuptor si dupa ce s-au racit se taiepe lateral pentru a fi introdusa crema

Crema

Se bat ouale bine apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si batem din nou cu telul (mixerul) compozitia pana se omogenizeaza. Adaugam faina si amestecam din nou. Turmam laptele si amestecam bine. Dupa ce am incorporat toate ingredientele punem vasul pe baie de abur si lasam crema sa fiarba aproximativ 15 minute

Glazura

Se amesteca toate ingredientele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si glazura capata o consistenta cremoasa.

Umplem eclerele cu crema si le dam prin glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure