Eclere cu aroma de fistic (reteta 700)

de Valclaudia in Prajituri, 15 Mar 2015 | 5875 vizualizari

 

va invit cu drag...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar apa
  • 3 oua
  • un praf de sare fina
  • 500 ml lapte rece
  • 1 plic budinca de fistic
  • 3 linguri de zahar
  • 100 gr. ciocolata amaruie + 20 ml frisca lichida
  • 150 gr. fistic prajit
  • 500 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu aroma de fistic (reteta 700):

Cojile: punem apa, praful de sare si uleiul la foc pana aducem lichidul punctul de fierbere.

Tragem vasul deoparte, adaugam faina toata si cu ajutorul mixerului omogenizam foarte bine amestecul. Lasam la racit.

Preincalzim cuptorul la temperatura ridicata (220 grade)

Mixand in continuu, adaugam rand pe rand cele 3 oua.

Punem apoi coca rezultata intr-un posh, formam gramajoare de aluat cu spatiu intre ele in tava pe hartie de copt.

Dam tava la cupt, primele 15 minute le coacem la temperatura ridicata, apoi reducem temperatura la 175 grade si mai lasam tava in cuptor cca 25 minute.

In tot acest timp nu deschidem sub nicio forma usa cuptorului!

Dupa scurgerea timpului scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca cojile de ecler.

Dupa ce s-au racit le taiem pe orizontala in doua.

Budinca se prepara din pudra de budinca+zahar+lapte, urmand instructiunile de pe plic.

Frisca lichida rece, de la frigider se bate pana se intareste.

Ungem jumatatile inferioare cu un strat de budinca de fistic, spritam apoi cate un mot de frisca pe fiecare ecler, acoperim cu partile superioare si decoram eclerele cu glazura obtinuta prin topirea ciocolatei in 20ml frisca lichida la foc mic.

Presaram fistic prajit taiat grosier, lasam pana se intareste glazura si servim.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu aroma de fistic (reteta 700)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Mihaela11_jo 1

20.03.2015, 12:43

Delicioase!Felicitari

mihaelar63 1

28.03.2015, 12:21

Frumoasa aniversare !!! Felicitari pentru retetele postate , sunt pe gustul meu !!!

RuxyRux 1

16.04.2015, 22:57

Vai ce bune arata!!! Cum le-am ratat? Felicitari draga mea Val!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema vanilie sau lamaie