Eclere cu crema de patiserie

de adasev12 in Prajituri, 11 Dec 2011 | 4005 vizualizari

 

facute la cererea sotului...cateodata i se pune pata pe ceva si musai sa-i fac...zici ca-i gravid....
sunt primele mele eclere, asa ca va rog sa fiti ingaduitori...nu prea arata cine stie ce, dar au gust foarte bun....

 

INGREDIENTE

coji:

  • 3 oua
  • 125 g faina
  • 100 g ulei
  • un praf de sare
  • 250 ml apa

crema:

  • 500 l lapte
  • 2 plicuri de crema pasticcera instant , de 80 g fiecare
  • 2 lg cacao amaro
  • + 200 ml frisca

decor:

  • 50 g ciocolata amaruie
  • 20 ml lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de patiserie:

cojile: se pune pe foc apa cu uleiul si sarea si se aduce la pc de fierbere.


Se toarna apoi toata faina odata si se amesteca energic sa nu faca cocoloase, se lasa cateva sec, pana se strange coca frumos, apoi se da la rece .


Dupa ce s-a racit de tot se adauga ouale pe rand, cate unul, amestecand pana la absorbtia completa a fiecaruia.


Acum nu stiu cat de moale trebuia sa fie coca asta, ca a mea nu prea a fost moale, adica nu curgea, statea pe lingura.


Mie mi s-a parut ca e prea tare...iar la copt cred ca trebuia sa creasca ceva mai mult....ma rog.


Am pus aluatul in pos si am facut formele de ecler pe hartie de copt, direct in tava, si aici cred ca le-am facut prea late,.trebuia sa le fac mai inguste si mai groase, cu siguranta...


Am copt la 180 g cam 35-40 min.


Mie mi-au iesit 12 buc .


crema: se face la rece.


Fiecare plic de crema se bate cu 250 ml lapte la mixer pana la consistenta dorita.


La unul din plicuri am adaugat si cacao pt a iesi o parte din eclere cu crema maro.


Frisca nu stiu daca se pune sau nu, eu am adaugat ca ne place.


Se bate frisca foarte bine.


asamblare: se taie in doua cojile pe lungime, pe una din parti am pus crema cu ajutorul unui pos , apoi frisca batuta, am acoperit cu cealata coaja si am lasat putin la rece, ca s-au inmuiat cam tare cojile.


Deasupra am decorat cu ciocolata topita cu 20 ml lapte, dupa cum mi-a venit.


L-am mai lasat la rece pana s-a intarit din nou ciocolata deasupra si am servit cu foarte mare pofta, facand abstractie de aspectul, care nu prea a fost cine stie ce.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (25)

adasev12 1

12.12.2011, 03:07

mamaie...multumesc frumos
alinutzika....

lilik 1

13.12.2011, 12:58

arunca-mi si mie unul

adasev12 1

13.12.2011, 14:47

lilik...l-ai prins?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!