Eclere cu cremă de vanilie (2)

de diaconta in Dulciuri, 1 Sep 2014 | 17454 vizualizari

 

Imi era aşa poftă de un desert nu prea sofisticat,cu o cremă fină de vanilie,aşa că am ales să fac aceste prăjiturele foarte cunoscute de altfel.
Analizând mai multe reţete,m-am oprit la reţeta video de la Jamila Cuisine,o reţeta foarte frumos explicată,ca de altfel toate reţetele ei.
Recunosc că ale mele nu au ieşit la fel de frumoase,asta şi pentru că am pus două tăvi în acelaşi timp,dar au fost deosebit de gustoase,de asta pot să vă asigur.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cojile de eclere:
  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 4 oua mari sau 5 oua de marime medie
  • Sare
  • Pentru Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 80 g amidon de porumb sau 60 g faina
  • 100 g zahar
  • Un baton de vanilie
  • 100 – 150 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Lapte
  • Am mai folosit putina frisca pentru umplutura si câteva boabe de zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu cremă de vanilie (2):

Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca complet cât timp regatesc cojile de eclere.

Cele 3 oua le-am amestecat cu zaharul cu ajutorul unui tel.

Am pus apoi amidonul amestecând sa nu ramana cocoloaşe.

Am preferat sa folosesc amidon dar puteti sa folositi foarte bine si faina.

Laptele l-am pus într-o cratita,am desfacut pastaia de vanilie si am scos semintele,apoi le-am pus împreuna cu batonul în lapte.

Am pus laptele sa fiarba.

Inainte de a da în clocot,am scos batonul de vanilie si  am pus compozitia de oua , am amestecat energic cu un tel.

Am lasat sa fiarba la foc mic pâna s-a îngrosat si  dupa ce am luat de pe foc,crema  s-a desprins usor de peretii vasului.

Am lasat-o sa se racoreasca putin,apoi am pus o folie direct peste crema ca sa evit sa se formeze o pojghita deasupra.

Am pus crema la frigider sa se raceasca complet.

Am pregatit apoi aluatul oparit pentru cojile de eclere.

Intr-o cratita am pus sa fiarba apa,laptele si untul.

Când untul s-a topit,am pus toata faina odata si am amestecat bine cu o paleta de silicon(puteti folosi o lingura de lemn).

Am pus si putina sare.

Se amesteca câteva minute bune pentru ca toata apa sa se evapore din aluat.

La final aluatul va avea o textura foarte fina.

Am mutat apoi aluatul într-un vas pentru mixer,l-am lasat sa se racoreasca putin.

Am mixat putin pentru ca racirea sa se produca mai rapid.

Am adaugat apoi  pe rând cele 4 oua,mixând bine dupa fiecare.

Nu am adaugat alt ou pâna când cel anterior nu a fost complet încorporat.

Chiar daca la început compozitia are tendinta de a se taia,va deveni o compozitie cremoasa dupa ce adaugati ouale.

Am preîncalzit cuptorul la 200 de grade.

Am pus  aluatul de ecler într-un poş si am şpriţat eclerele în tava în care am pus hârtie de copt.

Daca doriti sa le faceti egale,puteti sa trasati linii pe hârtie,eu nu am facut asta,doar ca le-am facut putin cam mari.

Va trebui sa lasati distanta între ele deoarece îsi vor dubla volumul la copt.

Eu am pus în doua tavi.

Am pus tavile în cuptor ,primele 15 minute am lasat asa temperatura,dupa care am redus la 180 de grade si am mai lasat 15 minute.

In nici un caz sa nu deschideti cuptorul în primele 15 minute,deoarece aluatul crescut deja se va lasa.

Mie totusi mi s-au lasat câteva,dar probabil pentru ca am pus doua tavi în acelasi timp.

Dupa ce s-au rumenit frumos,am oprit focul si le-am lasat sa se raceasca.

Le-am taiat apoi pe orizontala,dar nu complet,lasând un capac.

Am scos crema din frigider  si pentru a-i da o textura mai „aerata”,am adaugat câte putina frisca si am mixat pâna am obtinut consitenta dorita.

Puteti sa adaugati mascarpone daca nu vreti frisca.

Am umplut cojile de ecler cu crema,pe unele am mai pus deasupra si frisca si zmeura.

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si am adaugat laptele câte putin pentru a o subtia.

Am pus glazura deasupra eclerelor si le-am lasat la rece pentru câteva ore.(Am reusit asta!!!!!)

Poftă bună!!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu cremă de vanilie (2)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere