Pasca cu branza si budinca

de Rocsi in Dulciuri, 6 Apr 2010 | 6140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 250 gr zahar(sau mai mult daca va place mai dulce)
  • 80 gr drojdie
  • 1 esenta vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 4oua
  • apa minerala pentru framantat
  • sare
  • UMPLUTURA
  • 1 kg 200 branza de vaci
  • 6-7 oua
  • 3 linguri cu smantana
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • stafide
  • drojdie cat o nuca
  • coaja de la o lamaie mare
  • 2 esente rom
  • zahar in functie cat de dulce doriti
  • si daca nu e foarte scursa branza puneti putina faina alba ca sa fie bine lagata compozitia
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si budinca:

Aluatul:


se puna faina intr-un lighean iar in mijloc se face o gaura.se incalzeste apa minerala.cateva linguri de apa minerala se amesteca cu o lingura de faina pe care o turnam in acea gaura.


drojdia o frecam cu putin zahar si ulei si o turnam tot in acea gaura.


lasa pana creste drojdia.


cand a crescut se adauga ouale bine batute cu zaharul,esenta,zaharul vanilat si un strop de sare si apa minerala calda si se framanta foarte bine ca un aluat de cozonac,pana face besici.


se lasa la crescut aluatul.


Umplutura:


stafidele le punem la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom.


ouale le batem cu zaharul.


le adaugam peste branza,se pune si smantana,esenta,coaja de lamaie ,budinca,stafidele inmuiate si drojdia frecata cu putin zahar


acestea toate le amestecam bine de tot.


cand aluatul e crescut,se taie cate o bucata,se intinde cu sucitorul baza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.


se pune umplutura apoi din 2 bucatele mici de aluat se formeaza 2 fasii lungi de aluat pe care le impletim,iar aceasta impletitura o punem pe margine.


deasupra se da cu ou batut si se baga in cuptorul incins pana este coapta.


cand o scoateti amestecati intr-o cana putina apa,ulei si miere si ungeti pasca cu un penson cu acest amestec si pudrati cu zahar pudra.


acoperiti pasca cu un prosop curat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ionix 1

07.04.2010, 11:21

sigur e buna

rivka 1

07.04.2010, 16:40

arata foarte ...gustoasa imi vine sa musc din laptop...asa galbena, mmm

nu am facut niciodata pasca...e cazul sa fac si eu o data

Rocsi 1

07.04.2010, 19:35

pai am pus uoa de tara dar in branza am pus si un strop de colorant galben ca mi se paru cam alba branza..iti trimit eu daca vrei ca mai am pasca...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat