Eclere mini cu crema de vanilie si zmeura

de FlaviaD in Prajituri, 28 Iul 2013 | 8159 vizualizari

 

Aveti pofta de mini eclere cu crema de vanilie? Perfect! Eu am avut pofta si de zmeura. Au iesit niste eclere tare parfumate :)

 

INGREDIENTE

  • -6 oua
  • -1 litru de lapte
  • -7-8 linguri de zahar
  • -esenta de vanilie
  • -esenta de cafea
  • -frisca lichida
  • -1 pliculet de intaritor frisca
  • -1 ciocolata amara mare
  • -zmeura
  • -2 cuburi de unt
  • -o punga de coji de eclere
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere mini cu crema de vanilie si zmeura:

Am umplut eclerele cu crema de vanilie facuta ca pentru cremsnit fiindca am dorit sa nu folosesc budinca din comert, asa ca m-a pus pe facuta crema, iar cojile de eclere le-am cumparat.


Crema am facut-o din sase oua, zahar, esenta de vanilie si un litru de lapte.


Mai intai am pus laptele la fiert, apoi am batut galbenusurile cu zaharul si cand laptele s-a fiert, am adaugat compozitia de galbenusuri cu zaharul si cu doua cuburi de unt, am amestecat bine cu laptele si am oprit focul.


Apoi am batut separat si albusurile cu zahar pana cand au capatat textura de bezele si am amestecat albusurile in compozita de galbenusuri cu lapte pana cand am obtinut o crema foarte pufoasa care a crescut foarte mult in volum.


Cand crema a fost gata, m-am apucat sa umplu cojile de eclere. Adica am taiat pe lung fiecare coaja de ecler si partea de jos a eclerului am umplut-o cu crema. Trebuie lasata un pic la racit fiindca altfel va ardeti la maini si se inmoaie prea tare coaja de ecler. Pe fiecare ecler in parte am asezat cate 2-3 bucatele de zmeura.


Cand toate jumatatile de eclere au fost umplute cu crema si zmeura, m-am apucat sa bat frisca. Am folosit frisca lichida pe care am batut-o cu mixerul si un pliculet de intaritor pentru frisca.


Am asezat frisca cu o lingura peste crema si zmeura, iar deasupra am asezat partea de sus a eclerului. Am procedat asa cu fiecare ecler in parte. Cand le-am asamblat pe toate, am dat tot platoul cu eclere la frigider. Intre timp se racise si crema de vanilie :)


Cat timp eclerele au stat cuminti la frigider, am pregatit ciocolata cu care urma sa le ornez. Am folosit o ciocolata amara mare pe care am topit-o pe foc intr-un ibric impreuna cu doua cuburi de unt si esenta de cafea. Precizez ca nu am adaugat zahar la ciocolata.


Cand crema de ciocolata a fost gata, am scos eclerele din frigider si cu viteza luminii am turnat ciocolata pe fiecare in parte. E nevoie sa ne grabim un pic cu ciocolata fiindca se ingroasa foarte repede. In cazul in care totusi vi se intampla, o puteti reincalzi pe foc.


Ce mi-a placut la eclerele acestea este faptul ca se imbina nemaipomenit aroma de vanilie cu zmeura inmiresmata si cu gustul amar al ciocolatei. Mai multe detalii pe www.gatituleojoaca.net.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere mini cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Angelina_Elena 1

05.08.2013, 11:19

Preferatele mele!

Valclaudia 1

05.08.2013, 23:07

Krystyan Trendy 1

21.05.2014, 14:37

ce eclere delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere pas cu pas (reteta video)