Eclere-aluat cu untura

de alinutza1983 in Prajituri, 9 Iun 2011 | 14558 vizualizari

 

Asa de buneeeee..........

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200 gr untura
  • 1 pahar apa calda
  • 5 oua
  • 400 gr faina
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte

Pentru glazura:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata neagra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere-aluat cu untura:

1. Se pune la fiert 1 pahar de apa cu untura, iar in momentul in care aceasta clocoteste, se ia de pe foc, se adauga faina in ploaie si se amesteca fara intrerupere.
2. Se pun ouale rand pe rand si la final, totul se va omogeniza cu un praf de sare. Din aluat se vor lua cu lingurita gramajoare , se pun pe o tava neunsa si se coc la foc iute ( cca 10-13 min), avand grija sa nu deschidem cumva usa cuptorului ( altfel se vor lasa)!

3. gogoselele obtinute se lasa la racit pe un gratar, apoi se vor taia capacele mici si se vor umple cu budinca de vanilie ( usor calduta).

 4. Se finiseaza dupa plac cu glazura de ciocolata- alba sau neagra sau doar se pudreaza cu zahar vanilat!Sunt ceva mai migaloase, dar sunt asa spornice!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere-aluat cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

alinutza1983 1

09.06.2011, 23:15

...mersi de sugestii ! mamaieelena, era ultima punguta de untura ce o aveam la congelator si parca nu ma induram sa o arunc! ; am mai facut eclere cu ulei, si de asta spun ca nu am sesizat vreo diferenta. Probabil ca facute cu unt sau margarina sunt mai buneee....urmeaza
kamy, nu-i nicio problema , ca e bine sa impartasim anumite experiente din bucatarie- ca doar din greseli se invata! dar untura mea nu a fost din ceea de la jumari, ci din cea curata- osanza!

divainbucatarie 1

10.06.2011, 09:28

MotanLaOale 1

10.06.2011, 09:45

bune bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Trufa"