Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2010 | 4895 vizualizari

 

Conopida astfel preparata, este delicioasa, foarte aromata si se poate servi calda sau rece, deopotriva.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • 2 oua
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1  ceapa mica
  • 1 legatura frunza de patrunjel verde
  • 1 legatura frunze de menta verde
  • 5 linguri cu varf de faina
  • ½ lingurita  ienibahar macinat
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita cardamon praf
  • ½ lingurita piper macinat
  • 1 lingurita chimin macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri de lapte
  • ulei de palmier pt prajit  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe:

Am gasit aceasta reteta aici si tocmai amestecul multiplu de condimente mi-a starnit interesul.



Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi . Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.


Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel, le maruntim si le mixam pe toate intr-un blender. Pasta obtinuta, o punem intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele si amestecam totul.


Se incinge uleiul, trecem rand pe rand buchetele de conopida , prin aluat si le prajim la foc mediu, pana capata o culoare aurie. Le scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie.



Eu le-am servit calde, cu iaurt rece deasupra si putin patrunjel pentru decor.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Pasiune pentru bucatarie 1

19.11.2010, 21:13

arata foarte bine

Mihaela11_jo 1

23.11.2010, 22:31

Ma bucur ca ti-a placut aceasta conopida pane arabeasca.
A ta a iesit mai frumoasa decat a mea!!!

adry88 1

08.05.2011, 16:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

RETETA RECOMANDATA
Platou cu branzeturi