Eintopf cu carne de vitel

de Panacris in Supe/Ciorbe, 7 Mar 2020 | 4310 vizualizari

 

Asta că pentru mine, tot există dilema dintre supă și ciorbă. Pentru mine supa, e acea zeamă limpede, din legume întregi cu sau fără bucăți mari, de carne (orătănii, vită!)  cu tăiței sau gălșute din griș ;), iar ciorba e, din legume mărunțite cu sau fără bucăți mărunte de carne (pasăre, porc, vită, oaie, miel, iepure!) dar fără acreală ( borș, oțet, bullion!).
Așa că am ales varianta savurată în Germania, unde ciorba mea, se numește Eintopf, în traducere liberă, de toate (legume și carne) într-o oală ;) 
P.S. Poze intermediare, mai puține sau ma bine zis mai deloc ;) dar voi mă credeți pe cuvânt de Bucătăraș, așa-i??? ;)  

 

INGREDIENTE

  • rasol de vițel 1 bucată cca. 600 g,
  • morcov 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcina 1 bucată,
  • țelină cca. 100 g,
  • cartofi roșii cca. 4 bucăți medii,
  • mazăre cca. 150 g,
  • fasole verde păstăi cca. 150 g,
  • sare iodată,
  • foi de dafin,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cimbru,
  • leuștean,
  • tăiței de casă cca. 250 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eintopf cu carne de vitel:

Se curăță toate legumele, se spală, apoi se taie cubulețe.

Rasolul porționat se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele,  foaia de dafin sare și piper boabe, cca. 60 de minute după ce a început fluieratul.

După ce a expirat timpul fierberii rasolului, se oprește focul, se lasă să scadă presiunea din vas ( ATENȚIE! doar când numai se aude niciun șuierat se deschide capacul, altfel pățiți ca și Ina :( ).

Se asezonează de sare, piper și leuștean. Se pune din nou la gătit, neacoperit, iar când începe să clocotească se adaugă tăițeii de casă, lasându-se la fiert, la foc mic încă cca. 15 minute.

Se servește fierbinte cu ardei iute!

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eintopf cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

11.03.2020, 20:40

Arata foarte bine aceasta ciorba!

cristinutanicolita 1

12.03.2020, 20:45

Ce bine arată!

dantes 1

15.03.2020, 10:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

ieri la 16:32

Prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

ieri la 15:45

Prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

ieri la 10:42

Amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

mirela0911

3438 puncte

Rocsi

2799 puncte

oanapl

2763 puncte

Constelatialeu

2762 puncte

 Adi

1600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de somon cu cartofi