Empanada cu ton

de Alexandru29 in Ton, 22 Apr 2013 | 7415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. ton la conserva
  • 2 foi empanada
  • 1 ceapa
  • 4 oua fierte
  • 1 ou crud
  • 2 ardei copti
  • 150 gr. sos de rosii
  • Ingrediente pentru foile de empanada
  • 300 gr. faina
  • 100 ml. ulei
  • 100 ml. apa
  • 1 plic drojdie
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanada cu ton:

Foile pentru empanada ori le facem acasa ori le cumparam gata facute. Pentru a face foile amestecati faina cu drojdia in apa calduta apoi adaugati uleiul, galbenusul si putina sare dupa care se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Dupa se fac doua foi egale sa incapa in tava de cuptor.

Dupa ce am terminat cu foile incepem sa calim ceapa, adaugam ardeiul taiat cubulete si putina sare, lasam pe foc 2 minute, dupa care oprim focul, adaugam tonul scurs de ulei, ouale fierte taiate cubulete si sosul de rosii. Dupa ce amestecam toate ingredientele pregatim tava, punem prima foaie adaugam toata compozitia noastra intr-un strat uniform, punem a doua foaie si o lipim de cealalta. Batem oul crud si ungem cu o pensula toata empanada, apoi intepam cu o furculita in mai multe locuri. Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru 30 de minute.

Sse poate servi cu sos de rosii si salata. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitive empanadas / Pateuri cu ton