Empanadas cu spanac si branza

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2012 | 12272 vizualizari

 

Siiincer, au fost miiinunatee! Am zis ca ma abtin, dar n-am putuut :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3c faina
  • 1 galbenus
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2c unt
  • 3/4c lapte
  • Umplutura:
  • 200 gr telemea rasa
  • 400 gr spanac
  • 100 gr muschi de porc, afumat
  • 1 ceapa
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu spanac si branza:

Aluat:

Eu am amestecat in robot toate ingredientele pana s-au legat, apoi am mai framantat putin cu mana pana am format o bila, am impachetat-o in folie si am pus-o in frigider pana am pregatit umplutura.

Umplutura:

Ceapa tocata se caleste usor in ulei, apoi se adauga spanacul decongelat si scurs bine de apa si se lasa 2-3 min. Apoi oprim focul si lasam sa se raceasca, dupa care amestecam bine cu branza rasa si muschiul taiat cubulete mici si potrivim gustul cu sare.

Asamblare:

Intindem jumatate din aluat intr-o foaie de cca 3mm grosime si taiem cercuri cu diametrul de cca 15cm. Punem o lingura buna de umplutura intr-o jumatate, ungem cu apa sau albus de ou pe margine pentru a ajuta la lipire, intoarcem cealalta jumatate peste si presam cu o furculita (intre timp, cealalta jumatate de aluat trebuie sa ramana la rece).

La final, ungem cu amestecul de galbenus si lapte si dam tava la cuptor la 200C pentru cca 30min, pana cand se rumenesc bine pe deasupra.

TIPS-URI

1

Putem adauga 2-3 catei de usturoi pisati in amestec (caliti sau nu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Invartita cu branza de oaie