English Muffins

de Satisfyyourcravings in Piine, 26 Noi 2012 | 1831 vizualizari

 

Aceste chifle mici sunt folosite cel mai des fie la oua Benedict, fie ca gustari pentru ceai împreună cu gem și brânză cremoasă.

 

INGREDIENTE

  • 80 ml lapte la temperatura camerei
  • 2 lingurițe zahăr alb
  • 1/2 pachet drojdie activă uscată
  • 80 ml apă călduță
  • 1 lingură și 1 linguriță de ulei
  • 500 grame făină
  • puțină sare
  • 2 lingurițe de mălai
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA English Muffins:

Se încălzește laptele la foc mic. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul și se amestecă până zahărul ester dizolvat. Se lasă la răcit până când ajunge la temperatura de aproximativ 40 de grade.


Într-un bol se dizolvă drojdia în apă călduță și se lasă pentru 10 minute.


Într-un alt vas, se amestecă laptele cu drojdia, uleiul și jumătate din cantitatea de făină. Se adaugă sarea și restul de făină și se frământă până se obține un aluat ferm care se așează într-un vas uns cu ulei și se lasă la crescut într-un loc cald.


După ce aluatul și-a dublat volumul, se frământă ușor pe o suprafață presărată cu făină, se rulează sub formă de cilindru și se taie felii.


Într-o tavă cu hârtie de copt se presară puțin mălai, se așează feliile, iar deasupra se mai presară puțin mălai. Se lasă la crescut pentru 30 de minute.


Într-o tigaie se încălzește puțin ulei la foc mediu și se adaugă feliile care se gătesc pentru 10 minute pe fiecare parte.


Se pot consuma reci sau calde.


Cantitățile sunt pentru 6 bucăți.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "English Muffins" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

26.11.2012, 19:58

Rocsi 1

26.11.2012, 22:15

Mmmmm

Sim0na 1

27.11.2012, 19:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigi