Escalop de porc cu ceapa si ghimbir

de mihaelar63 in Porc, 1 Noi 2013 | 2194 vizualizari

 

Daca tot e la moda "din bucataria popoarelor", m-am gandit sa prepar ceva frantuzesc. Am grija pana cand prepar escalopul, sotul meu sa lipseasca. Daca este prezent imi "subtilizeaza" jumatate din carnea prajita in prima faza a gatitului :D. Am dorit sa prepar altceva decat clasicul escalop cu ciuperci. La fiecare preparat imi stabilesc un condiment pe rol de "primadona" in simfonia gusturilor. De data aceasta am ales ghimbirul.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 1 lingura ghimbir tocat
  • 1 lingura pasta tomate
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1/2 lingurita "Eros Pista" (pasta ardei iute)
  • 100 ml masline
  • 50 ml vin alb
  • faina alba
  • sare
  • piper
  • codite de ceapa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ceapa si ghimbir:

Feliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o usoara crusta crocanta.


Curatati si taiati ceapa pestisori si ghimbirul cubulete marunte.


Scoateti carnea de la prajit pe o farfurie alaturata si in uleiul incins prajiti ceapa si ghimbirul .


Adaugati pasta de rosii, pasta de ardei dulce si iute, amestecati, turnati vinul si doua cani cu apa. Adaugati inapoi carnea pentru fierbere.


Prin fierbere scade apa si se formeaza un sos de o culoare deosebita. Dupa 20 minute verificati daca carnea este fiarta. Verificati periodic ca sosul sa nu scada prea tare (daca e nevoie completati cu putina apa)


Serviti escalopul presarat cu verdeata si cu garnitura preferata. Eu l-am servit cu pireu de cartofi cu patrunjel si usturoi + salata de castraveti si ceapa rosie .



 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ca si garnitura : orez , cartofi , paste , brocoli fiert , cus-cus sau chiar mamaliga .

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ceapa si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MIUTA 1

01.11.2013, 21:20

Rocsi 1

01.11.2013, 22:09

O mare bunatate ne-ai adus Mihaela

Lia_ 1

02.11.2013, 06:13

nu ma omor dupa ghimbir dar suna bine aici la tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci