Escalop de porc cu ghiveci de legume

de bubulina44 in Porc, 1 Apr 2012 | 6333 vizualizari

 

In functie de anotimp si de zi, organismul meu cere salata (cu orice) sau legume preparate sub orice forma asa ca am facut un escalop de porc mai altfel (vedeti imediat de ce) cu garnitura ghiveci de legume.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii cotlet de porc dezosat
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • o ceapa rosie mare
  • 2 morcovi
  • 6-8 ciuperci
  • 1 dovlecel
  • 1 fir ceapa verde
  • o vanata o legatura
  • patrunjel verde
  • o jumatate de cana faina
  • 2-3 catei usturoi
  • o lingura de unt
  • un pahar cu vin alb
  • 1 fir ulei
  • 2-3 linguri capere
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ghiveci de legume:

Legumele se spala cu apa din abundenta si se feliaza: ciupercile, morcovii si ceapa se taie rondele, ardeiul, dovelecelul, vanata si ceapa se taie bucatele. Aveam o gulie si pana la urma am pus-o si pe aceea, taiata cubulete. Rosiile le-am pus sub apa fierbinte pentru a se decoji apoi le-am taiat cubulete.

Legumele se adauga in tigaie pana se calesc apoi se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mediu.

Intre timp cotletul de porc se taie felii destul de subtiri, cam de jumatate de centimetru, se bate cu ciocanul pentru carne, se condimenteaza cu sare si piper apoi se da prin faina pe ambele parti. Se scutura bine de faina apoi se pun in tigaie, unde in prealabil am pus untul la topit si un catel de usturoi zdrobit. Se lasa 2-3 minute pe fiecare parte, apoi se adauga caperele si vinul si se lasa la foc mediu pana scade si se formeaza un sos cremos iar feliile de cotlet vor fi patrunse. De ce am zis mai sus ca e mai altfel? Pentru ca l-am facut ca cel de pui, cu sos alb, nu cu sos de rosii cum se face pe la noi :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

02.04.2012, 20:10

Foarte delicios arata!!

bubulina44 1

02.04.2012, 22:15

Multumesc tuturor, arata delicios si asa si este Merita incercat! Va pup pe toate Simona, Marinicayou10,Elena, Sufletista, Rocsi, Alinutza si Diana

andreea_angelo 1

19.11.2012, 21:18

ce bine arataaaaaa bravo tie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit