Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

de mihaelar63 in Vita, 14 Ian 2019 | 1312 vizualizari

 

 
  Escalope se refera la o bucata de carne subtiata. Acest preparat isi are originea in Franta si a aparut in terminologia culinara la sfarsitul secolului al 17-lea in nord-estul tarii. Se refera la gatirea carnii in stil escalope: veau a l'escalope. Pe vrema aceea, un escalop era bineinteles mereu de vitel. Acum se prepara si cu alte tipuri de carne. Eu am ales sa folosesc carnea frageda de vitel crescut in gospodarie. Urmand pasii se obtine facil o masa deosebit de gustoasa si hranitoare.
  De data aceasta  am ales sa folosesc ca si condiment distinctiv pudra de rozmarin care se potriveste cu carnea de vitel .
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpa vitel
  • 1 borcan mic ciuperci champignon feliate
  • 100 gr faiana alba
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml vin alb demi-sec
  • 1 ceapa galbena
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar mic de smantana
  • 1 lingurita pudra de rozmarin
  • 1 lingura tocata de patrunjel verde
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
  • piper
  • fusili -pentru garnitura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci si smantana:


  1. Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele .

  2. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .

  3. Ciupercile se scurg de lichidul in care au fost conservate si se limpezesc cu apa rece .

  4. Se condimenteaza carnea cu sare , piper si pudra de rozmarin .

  5. Se trec feliile carne prin faina alba si se prajesc usor in uleiul incins .

  6. Se scote carene pe o farfurie alaturata si in uleiul incins se caleste ceapa , usturoiul si dupa 2-36 minute ciupercile .

  7. Daca v-a ramas putina faina se aduga aceasta si se stinge cu vin [ se va forma un sos usor .

  8. Sarati sosul si adugati 100 ml apa .

  9. Transferati feliile de carne inapoi in cratita si fierbeti la foc mic 10 minute .

  10. Pentru ca sa ramana frageda , carnea de vitel nu se fierbe mai mult .

  11. La sfarsit se incorporeaza smantana in sos si se da prospetime cu patrunjel tocat . Decorati cu rondele de ardei iute .

  12. Puteti folosi garnitura preferata de la paste pana la orez sau cartofi .


Sa aveti pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Puteti folosi pentru escalop carne de porc sau piept de pui . Exista retete chiar cu peste .

2

Ciupercile sunt optionale si bineinteles se pot folosi si ciuperci proaspete .

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

laura_n 1

16.01.2019, 21:31

O bunatate. Bravoo, Miha!

dantes 1

20.01.2019, 10:51

Bun!

RuxyRux 1

21.02.2019, 22:56

Excelenta reteta ta draga mea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musacaua mea