Varza a la Cluj

de rivka in Vita, 30 Aug 2009 | 12696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza
  • 1 ceapa mare
  • usturoi
  • carne tocata de vita 250 grame
  • sare, piper, boia iute,cimbru
  • ulei
  • o cana orez
  • 1 conserva de pasta de tomate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Varza se toaca marunt , se freaca cu sare si se pune intr-o oala cu putin ulei(eu folosesc ulei de floarea soarelui) impreuna cu jumatate de cana de apa,1 lingurita de cimbru , acoperita la foc mic, din cand in cand se mai amesteca si daca e nevoie se adauga apa.

Separat se pregateste carnea tocata impreuna cu ceapa tocata fin, usturoiul pisat, sare,o lingura de piper, o lingura de boia ardei iute, cand carnea e pregatita se adauga pasta de tomate.Eventual daca carnea nu e f grasa se adauga si putina apa.

Se firbe o cana de orez si se scurge de apa.

Cand varza e calita se amesteca usor toate(varza, carnea si orezul),se pun intr-un vas la cuptor acoperit, cca 40 minute la 200 grade.

Se scoate , se lasa putin sa se odihneasca si se serveste cu paine si eventual smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vitel picant - gulas