Escalop Zingara

de Criss in Porc, 15 Dec 2021 | 12034 vizualizari

 

Cu aceasta reteta de Escalop Zingara, m-am "intalnit" in Mamaia, la restaurantul Aurora, cu cativa ani in urma. Mi-a placut si de atunci a intrat in meniul familiei. Chiar daca reteta pare complicata si ingredientele sunt ceva mai multe, va asigur ca nu e deloc asa ci ca se face destul de usor. Daca va plac mancarurile cu sos, aceasta reteta va fi o incantare pentru papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 1 kg cotlet dezosat de porc 
  • 500 g ciuperci 
  • 150 g bacon 
  • 1 conserva de rosii cuburi 
  • 1 ceapa mare 
  • 3-4 catei de usturoi 
  • 1 foaie de dafin 
  • sare, piper 
  • 1/2 lingurita cimbru uscat 
  • 1 lingurita zahar (optional) 
  • putin patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop Zingara:

Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si sa da prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana devine usor aurie. 

Ciupercile se curata si se taie felii subtiri.

Intr-o tigaie antiaderenta se rumeneste baconul. 

In grasimea ramasa se calesc ciupercile feliate.

Intr-o tigaie incapatoare se caleste ceapa tocata marunt. 

Se adauga rosiile pasate si 250 ml apa. Sosul de rosii se pune la fiert. Se adauga sare, piper, cimbru, foaie de dafin si o lingurita zahar. Zagarul are rolul de a taia din aciditatea rosiilor. Se fierbe sosul aproximativ 5 minute, dupa care se adauga carnea prajita. Se lasa la fiert 15 minute. Carnea nu trebuie fiarta foarte mult, pentru ca ea este deja prajita si se va gati destul de repede. Se adauga baconul rumenit si ciupercile. Se mai lasa 10 minute sa fiarba, timp in care sosul va scadea si se va ingrosa. 

La final se adauga patrunjelul verde tocat si usturoiul zdrobit.

Se serveste cu garnitura preferata. Mie imi place cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop Zingara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitel de porc cu sos vanatoresc