Estonian Kringel

de getix in Prajituri, 30 Ian 2013 | 3594 vizualizari

 

sursa de inspiratie : www.justlovecookin.com

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita miere
  • 30 g unt
  • 15 g drojdie
  • 1 galbenus
  • 300 g faina
  • ptr.uns :
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut + lingurita de zahar pana se umfla. Adaugam untul topit si galbenusul, apoi adaugam faina cernuta. Framantam aproximativ 10 minute. Se lasa la dospit intr-un loc cald (la mine a fost deajuns mai putin de o ora).

Intre timp pregatim umplutura: amestecam bine untul cu cele 3 linguri de zahar si scortisoara.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin (eu l-am impartit in doua, pentru ca nu am avut o tava foarte mare). Intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime, punem umplutura apoi rulam (oprim 1 lingura din acesta compozitie). Taiem apoi ruloul rezultat in doua, lasand un capat netaiat cativa cm. Impletim apoi cu partea taiata spre exterior. Formam  colacul, ungem cu crema ramasa apoi il punem in tava tapetata cu hartie la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

getix 1

31.01.2013, 20:55

Cu mare drag va servesc pe toti

Bya Ralu 1

01.02.2013, 22:58

ce bun esi eu vreau

getix 1

02.02.2013, 16:21

Ralu si o langa, merge de minune!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel