Tarta cu mure

de Bucataras Dragos in Prajituri, 30 Iun 2009 | 5131 vizualizari

 

Este un desert usor de facut , mai ales daca aveti in congelator niste aluat de tarte. Puteti folosi orice fel de fructe: zmeura, mure, capsuni sau afine , chiar si agrise putin fierte. Un adevarat ospat!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat de tarta: 125 g unt
  • 100 gr de zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 250 gr faina simpla
  • optional: 1 baton de vanilie crestat in lungime si scoase semintele sau coaja de la 1/2 lamaie
  • 2 galbenusuri mari, de preferinta ecologice
  • 2 linguri lapte sau apa rece
  • pentru umplutura: 1 baton de vanilie
  • 500 gr de mascarpone
  • 100 ml de smantana subtire
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de grappa sau vin santo
  • 300 gr de mure( sau alte fructe)
  • 2 linguri gem de mure sau zmeura
  • o mana mica de frunze de menta proaspete
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure:

Mai intai trebuie sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu fundul detasabil si diametrul de 28 cm. Ca sa faceti aluatul , amestecati untul , zaharul pudra si sarea , adaugand apoi faina, semintele de vanilie , coaja de lamaie si galbenusurile - de mana sau cu un robot de bucatarie . Cand amestecul seamana cu un pesmet zgrunturos , adaugati laptele sau apa rece. Bateti si framantati usor aluatul pana se formeaza o minge , pe care o veti presara cu putina faina.Nu-l framantati prea tare , fiindca va deveni prea elastic, nu faramicios, cum ar trebui. Infasurati-l in folie de plastic si tineti-l la frigider cel putin o ora. Apoi intindeti-l si captusiti cu el forma de tarta. Puneti forma in congelator timp de o ora.Incingeti cuptorul la 180 grade C si coaceti aluatul timp de 12 minute sau pana cand devine auriu-deschis.


Ca sa faceti umplutura , desfaceti batonul de vanilie in doua , pe lungime , si scoateti semintele cu ajutorul unui cutit. Puneti mascarpone, semintele de vanilie , smantana , zaharul si grappa intr-un castron mare si bateti-le pana cand obtineti un amestec lucios. Gustati - trebuie sa fie o crema bogata , pufoasa , si putin dulce, cu un gust subtil de grappa. Daca nu gasiti sau nu aveti grappa , merge si fara , sau adaugati putin vin santo.


Dupa ce s-a racit blatul , ungeti-l cu crema cu ajutorul unei spatule , intr-un strat omogen . Acoperiti crema cu mure , usor, fara sa le impingeti( puteti pune mai multe tipuri de fructe.Apoi, intr-o craticioara , topiti doua linguri de gem cu 3-4 linguri de apa. Amestecati pana obtineti un sirop usor , dupa care ungeti fructele de pe tarta cu acest sirop cu o pensula curata.


Inainte de servire , presarati tarta cu frunze mici de menta.Puteti face o tarta mare sau mai multe tarte mici. Serviti imediat sau puneti-le la frigider pana la consum.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

06.01.2010, 21:55

am intrat si-n pagina ta,sa vad,numa' io n-am fotografiat mai nimic de Sarbatori?sau mai am colegi?.si iete unu'

Bucataras Dragos 1

08.01.2010, 16:02

m-ai gasit

gaby_duceag 1

18.01.2010, 23:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mini-prajitura spirala