Tarta cu mure

de Bucataras Dragos in Prajituri, 30 Iun 2009 | 7684 vizualizari

 

Este un desert usor de facut , mai ales daca aveti in congelator niste aluat de tarte. Puteti folosi orice fel de fructe: zmeura, mure, capsuni sau afine , chiar si agrise putin fierte. Un adevarat ospat!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat de tarta: 125 g unt
  • 100 gr de zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 250 gr faina simpla
  • optional: 1 baton de vanilie crestat in lungime si scoase semintele sau coaja de la 1/2 lamaie
  • 2 galbenusuri mari, de preferinta ecologice
  • 2 linguri lapte sau apa rece
  • pentru umplutura: 1 baton de vanilie
  • 500 gr de mascarpone
  • 100 ml de smantana subtire
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de grappa sau vin santo
  • 300 gr de mure( sau alte fructe)
  • 2 linguri gem de mure sau zmeura
  • o mana mica de frunze de menta proaspete
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure:

Mai intai trebuie sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu fundul detasabil si diametrul de 28 cm. Ca sa faceti aluatul , amestecati untul , zaharul pudra si sarea , adaugand apoi faina, semintele de vanilie , coaja de lamaie si galbenusurile - de mana sau cu un robot de bucatarie . Cand amestecul seamana cu un pesmet zgrunturos , adaugati laptele sau apa rece. Bateti si framantati usor aluatul pana se formeaza o minge , pe care o veti presara cu putina faina.Nu-l framantati prea tare , fiindca va deveni prea elastic, nu faramicios, cum ar trebui. Infasurati-l in folie de plastic si tineti-l la frigider cel putin o ora. Apoi intindeti-l si captusiti cu el forma de tarta. Puneti forma in congelator timp de o ora.Incingeti cuptorul la 180 grade C si coaceti aluatul timp de 12 minute sau pana cand devine auriu-deschis.

Ca sa faceti umplutura , desfaceti batonul de vanilie in doua , pe lungime , si scoateti semintele cu ajutorul unui cutit. Puneti mascarpone, semintele de vanilie , smantana , zaharul si grappa intr-un castron mare si bateti-le pana cand obtineti un amestec lucios. Gustati - trebuie sa fie o crema bogata , pufoasa , si putin dulce, cu un gust subtil de grappa. Daca nu gasiti sau nu aveti grappa , merge si fara , sau adaugati putin vin santo.

Dupa ce s-a racit blatul , ungeti-l cu crema cu ajutorul unei spatule , intr-un strat omogen . Acoperiti crema cu mure , usor, fara sa le impingeti( puteti pune mai multe tipuri de fructe.Apoi, intr-o craticioara , topiti doua linguri de gem cu 3-4 linguri de apa. Amestecati pana obtineti un sirop usor , dupa care ungeti fructele de pe tarta cu acest sirop cu o pensula curata.

Inainte de servire , presarati tarta cu frunze mici de menta.Puteti face o tarta mare sau mai multe tarte mici. Serviti imediat sau puneti-le la frigider pana la consum.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

06.01.2010, 21:55

am intrat si-n pagina ta,sa vad,numa' io n-am fotografiat mai nimic de Sarbatori?sau mai am colegi?.si iete unu'

Bucataras Dragos 1

08.01.2010, 16:02

m-ai gasit

gaby_duceag 1

18.01.2010, 23:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negrese