Estonian Kringel cu nuca si rahat

de brunetica in Dulciuri, 2 Mar 2012 | 1848 vizualizari

 

Foarte delicios si foarte bun

 

INGREDIENTE

  • 300 g. faina
  • 15 g. drojdie
  • 30 g. unt
  • un galbenus 
  • o lingurita de zahar
  • 140 ml. lapte
  • un praf de sare
  • o esenta de rom
  • miez de nuca macinat
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel cu nuca si rahat:

Drojdia o topim cu zaharul si laptele caldut si o lasam pentru 15 minunte la dospit. Cernem faina intr-un bol si adaugam maiaua , galbenusul , praful de sare , esenta si untul topit si racit.


Incorporam bine ingredientele si trebuie sa obtinem o pasta omogena ca de cozonac , si lasam la odihna pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce si-a dublat volumul pe planseta de lucru infainata intindem o foaie , o ungem cu unt topit si intindem miez de nuca si bucatele de rahat, rulam si formam un sul pe care il taiem in doua cu un cutit bine ascutit. Rulam cele doua suluri si formam un colac. Il asezam intr-o tava unsa cu unt toipt, il ungem cu un pic de unt si zahar, il coacem la cuptorul incins la foc mediu.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

brunetica 1

04.03.2012, 10:03

Ica

cocineraviajera 1

09.09.2012, 16:44

Arata bine si seamana foarte bine cu invartita moldoveneasca.

Panacris 1

14.12.2012, 12:23

Bun, bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kringel Estonian