Evantai cu legume si branzeturi

de merisor in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2015 | 5322 vizualizari

 

Cu aceasta reteta minunata, am participat la provocarea "Week-end cu spor gazduita luna aceasta de Iancu Lubita.
Deci, ce am avut eu de facut a fost sa rasfoiesc delicioasele retete ale dragei de Lulu, care nu sunt putine la numar si a trebuit sa ma opresc la una pe care sa o prepar si sa o prezint pentru aceasta provocare.
E greu, tare greu sa alegi doar una, dintre atatea retete savuroase si frumos prezentate!
Si totusi m-am oprit la reteta aceasta, care m-a atras prin combinatia de legume si branzeturi.
Nu am respectat-o intocmai, pentru ca nu am avut toate ingredientele pe care le-a folosit Lulu drag, dar pot sa va spun ca rezultatul final a fost peste asteptari de bun.

 

INGREDIENTE

  • 2 rosii
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel micut
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia
  • 100 gr cascaval Delaco
  • 50 gr urda
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • piper
  • boia de ardei
  • busuioc uscat si maruntit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 gr unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai cu legume si branzeturi:

Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat.


Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte si pe cealalta.


Nu trebuie prajite definitiv, doar sa fie patrunse putin.


La fel procedam si cu dovlecelul.


Scoatem apoi rondelele de cartof, respectiv dovlecel, pe un platou si le asezonam cu sare, piper, boia de ardei si busuioc.


Le lasam sa se raceasca.


Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem in rondele.


Feliem si rosia in rondele si ardeiul kapia.


Cascavalul il taiem in felii mai subtiri.


Ungem un vas termorezistent cu putin ulei din cel in care am prajit cartoful si dovlecelul si adaugam din loc in loc si cateva cubulete de unt.


Asezam legumele in vas, pe randuri, alternandu-le, adaugand printre ele feliile de cascaval.


Cele doua oua le amestecam cu un praf de sare, apoi adaugam urda si smantana si omogenizam.


Turnam aceasta compozitie peste legumele din vas, presaram deasupra putina boia de ardei si piper si dam vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se coloreaza frumos la suprafata.


Servim legumele calde, fie ca si gustare, la micul dejun, sau cina.


Sunt delicioase in aceasta combinatie!

 

TIPS-URI

1

Se pot asezona legumele si cu felii de kaizer, sunculita, sau alte preparate din carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai cu legume si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Andreea Caroline 1

21.09.2015, 18:47

Direct la fav cu ea

Xandrinne 1

18.10.2015, 12:08

mihaelar63 1

27.04.2016, 07:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu kaiser, usturoi si cascaval, la tigaie