Evantai cu legume si branzeturi

de merisor in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2015 | 6253 vizualizari

 

Cu aceasta reteta minunata, am participat la provocarea "Week-end cu spor gazduita luna aceasta de Iancu Lubita.
Deci, ce am avut eu de facut a fost sa rasfoiesc delicioasele retete ale dragei de Lulu, care nu sunt putine la numar si a trebuit sa ma opresc la una pe care sa o prepar si sa o prezint pentru aceasta provocare.
E greu, tare greu sa alegi doar una, dintre atatea retete savuroase si frumos prezentate!
Si totusi m-am oprit la reteta aceasta, care m-a atras prin combinatia de legume si branzeturi.
Nu am respectat-o intocmai, pentru ca nu am avut toate ingredientele pe care le-a folosit Lulu drag, dar pot sa va spun ca rezultatul final a fost peste asteptari de bun.

 

INGREDIENTE

  • 2 rosii
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel micut
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia
  • 100 gr cascaval Delaco
  • 50 gr urda
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • piper
  • boia de ardei
  • busuioc uscat si maruntit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 gr unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai cu legume si branzeturi:

Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat.

Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte si pe cealalta.

Nu trebuie prajite definitiv, doar sa fie patrunse putin.

La fel procedam si cu dovlecelul.

Scoatem apoi rondelele de cartof, respectiv dovlecel, pe un platou si le asezonam cu sare, piper, boia de ardei si busuioc.

Le lasam sa se raceasca.

Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem in rondele.

Feliem si rosia in rondele si ardeiul kapia.

Cascavalul il taiem in felii mai subtiri.

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei din cel in care am prajit cartoful si dovlecelul si adaugam din loc in loc si cateva cubulete de unt.

Asezam legumele in vas, pe randuri,  alternandu-le, adaugand printre ele feliile de cascaval.

Cele doua oua le amestecam cu un praf de sare, apoi adaugam urda si smantana si omogenizam.

Turnam aceasta compozitie peste legumele din vas, presaram deasupra putina boia de ardei si piper si dam vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se coloreaza frumos la suprafata.

Servim legumele calde, fie ca si gustare, la micul dejun, sau cina.

Sunt delicioase in aceasta combinatie!

 

TIPS-URI

1

Se pot asezona legumele si cu felii de kaizer, sunculita, sau alte preparate din carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai cu legume si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Xandrinne 1

18.10.2015, 12:08

mihaelar63 1

27.04.2016, 07:43

Ancutsa 1

15.10.2018, 10:09

Arata tare bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Bulete de cașcaval