Bavarois de somon si avocado

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 23 Noi 2013 | 4487 vizualizari

 

cu riscul sa fiu criticata pastrez aceasta denumire pentru ca nici nu cred ca exista traducere in romana. Bavarois este o prajitura de inspiratie elvetiana, de aceasta forma facuta adesea pe o baza solida subtire, care are in compozitie mereu un mousse de fructe legat cu gelatina, poate sa contina si alcool, caramel sau alte arome in compozitie. Forma acesteia a fost preluata si in bucataria sarata si denumirea pastrata astfel incat intalnim in ziua de azi atat bavarois dulce cat si bavarois sarat.

Aceasta reteta face parte dintr-o serie de antreuri mai festive dar usor de realizat. O sa pregatesc si cateva retete mai festive in asteptarea Sarbatorilor de iarna.

 

INGREDIENTE

  • inele de inox pentru montaj ,
  • somon afumat,
  • avocado bine copt,
  • o ceapa mica echalotte sau o ceapa care nu este foarte iute,
  • ardei rosu si optional rosie decojita,
  • sare,
  • piper,
  • putin piper de cayenne,
  • 2 linguri de maioneza,
  • lamaie.
  • Pentru salata asortata avem nevoie de
  • salata verde,
  • lamaie verde ,
  • gambas sau creveti,
  • batoane de paine prajita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavarois de somon si avocado:

Realizarea este simpla, montajul de asemnea dar rezultatul pare complicat : asta este de fapt secretul bucatariei franceze. Trecem la realizarea tartarului de avocado.


Intr-un bol nemetalic se amesteca avocado taiat cuburi medii, cu ceapa tocata fin , cu rosia si ardeiul rosu taiat cuburi, si putin somon afumat taiat marunt. Se adauga maioneza, condimentele, zeama de lamaie si putina coaja de lamaie rasa si se amesteca bine. Combinatia nu este intamplatoare, am ales aceste legume atat pentru culoare cat si pentru textura, o sa fie agrabil sa descoperind mancand o combinatie de moale, crocant, catifelat si sa simtim in acelasi timp dulceata fructului avocado si gustul afumat de somon si aroma picanta data de piperul de cayenne. Dupa ce am finalizat asezonarea tartarului de avocado , se decupeaza cu inel de inox doua rondele de somon afumat.



Pe un platou se incepe montarea finala. Asezam la locul dorim inelul de inox, incepem cu primul cerc se somon afumat, adaugam apoi pana se umple inelul tartarul de avocado cu somon, tasam incet cu spatele unei linguri de supa pentru a avea o compozitie uniforma si adaugam la final ultimul cerc de somon . Langa asezam o mica salata compuza din diverse foi de salata asezonate cu otet balsamic si ulei de masline, adaugam putina lamaie stoarsa, un crevete si o felie de lamaie verde.


Se serveste cu batoane de paine prajita. Acest antreu a fost propunerea mea la categoria “sougestion chef” la restaurant si a fost foarte apreciat de cei care l-au degustat sper sa il testati si va va placa, va doresc pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarois de somon si avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lia_ 1

06.01.2014, 19:54

favorite

Sylvia 1

09.01.2014, 15:08

eu l-am facut si de revelion in formula minibavarois

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 13:37

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu somon afumat, branza si avocado