Experiment cu visine si banane

de papabundetot in Prajituri, 22 Iun 2014 | 1040 vizualizari

 

Plecand de la ideea prajiturii cu fructe si bezea,un pic modificata,am creat si eu astazi aceasta prajitura…zisa experiment,asupra careia am de gand sa revin la un moment dat pentru a-i aduce cateva imbunatatiri.Pentru moment….s-a mancat,deci,a fost un experiment reusit :) dar sunt sigura ca ,chiar si asa poate fi imbunatatita.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 8 oua+2 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • 500 gr visine
  • 2 banane
  • ciocolata neagra rasa
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Experiment cu visine si banane:

Am separat galbenusul de albus,galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul,apa de trandafiri si esenta de vanilie,pana cand si-au dublat volumul,am adaugat apoi uleiul,faina si praful de copt si am omogenizat compozitia.



Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi le-am adaugat peste galbenusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.



Am pus acest blat la copt pana cand a fost gata aporoape complet,apoi l-am scos,am adaugat deasupra visinele curatate de samburi si bananele taiate cubulete,date prin cele 2 albusuri batute usor…nu chiar spuma tare.Am lasat inca 10 minute la copt pana cand prajitura s-a gatit complet.Cat prajitura era inca fierbinte,am ras deasupra ciocolata neagra.



Daca incercati si voi aceasta reteta,va astept cu sugestii,despre cum o putem imbunatati



Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Experiment cu visine si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

papabundetot 1

23.06.2014, 08:38

Cleme

Rocsi 1

23.06.2014, 10:55

Krystyan Trendy 1

23.06.2014, 12:53

delicios experiment!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone