Faguri cu budinca de capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Dec 2015 | 767 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am adus faguri cu budinca de capsuni. De la galbenusuri, budinca si-a schimbat putin culoarea, dar gustul a fost bun. Am ales sa prepar budinca in acest mod pentru ca mi-am dat seama ca este doar un amidon colorat si aromat. Plus ca am o gramada de plicuri de budinca pe acasa (a fost o promotie cu jucarii si am cumparat vreo 25 de plicuri :))) si am zis sa mai consum din ea.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • doua galbenusuri;
  • 250 g zahar;
  • un plic de budinca cu gust de capsuni (40 g);
  • 500 ml lapte;
  • 125 g margarina.
  • Aluat:
  • 3 oua;
  • doua albusuri;
  • 125 g zahar;
  • 125 ml ulei;
  • 600 ml lapte;
  • un praf de sare;
  • un plic de praf de copt;
  • esenta de vanilie;
  • circa 500 g faina.
  • In plus:
  • forma pentru faguri;
  • zahar pudra.
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu budinca de capsuni:

Intr-un tuciulet se pun galbenusurile si zaharul.


Intr-un castron se pune praful de budinca impreuna cu 4 linguri de lapte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune compozitia obtinuta in tuciulet, impreuna cu restul de lapte si margarina, taiata bucati.


Se pune tuciuletul la foc mic si se mesteca, la inceput din cand in cand, apoi continuu, pana cand se ingroasa crema. Se lasa sa se racoreasca.


Intre timp, se prepara aluatul pentru faguri: intr-un castron mare se pun toate ingredientele in ordinea scrisa, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se amesteca totul pana cand se obtine un aluat mai dens decat cel de clatite.


Se unge forma de faguri cu ulei, se incinge la flacara aragazului si se toarna doua lingurite de aluat in ea. Se coc fagurii pe ambele parti si se umplu cu crema. Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se pot pudra cu zahar.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu budinca de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Geanina87 1

24.12.2015, 21:09

Camelya 1

25.12.2015, 16:48

YUMIII

Rocsi 1

26.12.2015, 14:05

Am venit la degustare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tuxedo