Faguri cu budinca de capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Dec 2015 | 4612 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am adus faguri cu budinca de capsuni. De la galbenusuri, budinca si-a schimbat putin culoarea, dar gustul a fost bun. Am ales sa prepar budinca in acest mod pentru ca mi-am dat seama ca este doar un amidon colorat si aromat. Plus ca am o gramada de plicuri de budinca pe acasa (a fost o promotie cu jucarii si am cumparat vreo 25 de plicuri :))) si am zis sa mai consum din ea.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • doua galbenusuri;
  • 250 g zahar;
  • un plic de budinca cu gust de capsuni (40 g);
  • 500 ml lapte;
  • 125 g margarina.
  • Aluat:
  • 3 oua;
  • doua albusuri;
  • 125 g zahar;
  • 125 ml ulei;
  • 600 ml lapte;
  • un praf de sare;
  • un plic de praf de copt;
  • esenta de vanilie;
  • circa 500 g faina.
  • In plus:
  • forma pentru faguri;
  • zahar pudra.
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu budinca de capsuni:

Intr-un tuciulet se pun galbenusurile si zaharul.

Intr-un castron se pune praful de budinca impreuna cu 4 linguri de lapte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune compozitia obtinuta in tuciulet, impreuna cu restul de lapte si margarina, taiata bucati.

Se pune tuciuletul la foc mic si se mesteca, la inceput din cand in cand, apoi continuu, pana cand se ingroasa crema. Se lasa sa se racoreasca.

Intre timp, se prepara aluatul pentru faguri: intr-un castron mare se pun toate ingredientele in ordinea scrisa, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se amesteca totul pana cand se obtine un aluat mai dens decat cel de clatite.

Se unge forma de faguri cu ulei, se incinge la flacara aragazului si se toarna doua lingurite de aluat in ea. Se coc fagurii pe ambele parti si se umplu cu crema. Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se pot pudra cu zahar.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu budinca de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

CameliaR 1

25.12.2015, 16:48

YUMIII

Rocsi 1

26.12.2015, 14:05

Am venit la degustare!

Anett 1

28.12.2021, 19:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea, cafea si nuci