Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

de merisor in Prajituri, 9 Feb 2016 | 3420 vizualizari

 

Aveam de mult achizitionate niste forme de faguri din silicon, dar abia acum le-a sosit ceasul sa fie folosite.
Si asta se datoreaza provocarii culinare Cutia Misterelor (Mistery Box Challenge), inițiată de un talentat si creativ blogger culinar, Cerasela Badr El-Din, iar a carei gazda este draga mea Simona cu al ei blog Pumpkin Mona.
Cutia misterioasa propusa de Simonel, trebuie sa contina: ghimbir, legume verzi (salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui(poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (poate sa fie chefir, sana), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni va fi portocala.
Ce am avut eu de facut, a fost sa prepar ceva cu o parte din ingredientele propuse de ea, conform regulamentului si neaparat sa nu omit ingredientul vedeta, adica portocala.
Si iata ce a iesit!
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 200 g unt (65%)
  • 50 ml ulei de masline
  • 150 g smantana
  • coaja + sucul de la o portocala
  • 2 linguri dulceata de trandafiri
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri dulceata de trandafiri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri:

Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma.


Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a se raci usor.


Adaugam apoi smantana, sucul de portocala si coaja rasa, apoi incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.


Eu m-am oprit din a adauga faina, cand consistenta aluatului a fost ceva mai groasa decat pentru un chec.


Punem intr-un alt vas 1/3 din aluat si il amestecam cu doua linguri de dulceata din trandafiri.


Lasam aluaturile sa se odihneasca 15-20 de minute, apoi umplem formele de madlene si faguri si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.


Astfel vom avea doua feluri de madlene si doua feluri de faguri.


Pentru crema, mixam smantana pana cand obtinem frisca, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana la diluarea acestuia.


Amestecam apoi frisca si mascarponele, omogenizam, iar la final adaugam dulceata de trandafiri.


Avem grija sa nu iasa crema prea dulce, de aceea eu am pus mai putin zahar, pentru ca este dulceata suficient de dulce.


Cu aceasta crema umplem fagurii, ajutandu-ne de un posh, iar deasupra glazuram cu putina dulceata de trandafiri, doar prin cateva orificii si lasam sa se prelinga la voia intamplarii.


Madlenele le pudram usor cu zahar, pentru un aspect mai placut.


Sper sa va placa reteta mea si sa va fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Criss 1

16.02.2016, 08:26

Bucataras 1

28.11.2016, 15:06

Ce delicat le crosetezi tu, Merisor Parca as incerca si eu un mileu din asta frumos Dar cu dieta ce fac? ?

merisor 1

28.11.2016, 16:03

Bucătărașule, care ești, dar tu nu trebuie să ții dietă, tu trebuie să servești din tot ce postăm noi, că așa e fairplay ))))))))))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert musuroi de cartita