Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

de Merisor in Prajituri, 9 Feb 2016 | 8615 vizualizari

 

Aveam de mult achizitionate niste forme de faguri din silicon, dar abia acum le-a sosit ceasul sa fie folosite.
Si asta se datoreaza provocarii culinare Cutia Misterelor (Mistery Box Challenge), inițiată de un talentat si creativ blogger culinar, Cerasela Badr El-Din, iar a carei gazda este draga mea Simona cu al ei blog Pumpkin Mona.
Cutia misterioasa propusa de Simonel, trebuie sa contina: ghimbir, legume verzi (salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui(poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (poate sa fie chefir, sana), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni va fi portocala.
Ce am avut eu de facut, a fost sa prepar ceva cu o parte din ingredientele propuse de ea, conform regulamentului si neaparat sa nu omit ingredientul vedeta, adica portocala.
Si iata ce a iesit!
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 200 g unt (65%)
  • 50 ml ulei de masline
  • 150 g smantana
  • coaja + sucul de la o portocala
  • 2 linguri dulceata de trandafiri
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri dulceata de trandafiri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri:

Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma.

Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a se raci usor.

Adaugam apoi smantana, sucul de portocala si coaja rasa, apoi incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.

Eu m-am oprit din a adauga faina, cand consistenta aluatului a fost ceva mai groasa decat pentru un chec.

Punem intr-un alt vas 1/3 din aluat si il amestecam cu doua linguri de dulceata din trandafiri.

Lasam aluaturile sa se odihneasca 15-20 de minute, apoi umplem formele de madlene si faguri si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.

Astfel vom avea doua feluri de madlene si doua feluri de faguri.

Pentru crema, mixam smantana pana cand obtinem frisca, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana la diluarea acestuia.

Amestecam apoi frisca si mascarponele, omogenizam, iar la final adaugam dulceata de trandafiri.

Avem grija sa nu iasa crema prea dulce, de aceea eu am pus mai putin zahar, pentru ca este dulceata suficient de dulce.

Cu aceasta crema umplem fagurii, ajutandu-ne de un posh, iar deasupra glazuram cu putina dulceata de trandafiri, doar prin cateva orificii si lasam sa se prelinga la voia intamplarii.

Madlenele le pudram usor cu zahar, pentru un aspect mai placut.

Sper sa va placa reteta mea si sa va fie de folos!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (48)

Criss 1

16.02.2016, 08:26

Bucataras 1

28.11.2016, 15:06

Ce delicat le crosetezi tu, Merisor Parca as incerca si eu un mileu din asta frumos Dar cu dieta ce fac? ?

Merisor 1

28.11.2016, 16:03

Bucătărașule, care ești, dar tu nu trebuie să ții dietă, tu trebuie să servești din tot ce postăm noi, că așa e fairplay ))))))))))))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si stafide