Falafel

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 27 Mai 2015 | 2502 vizualizari

 

Iubesc bucataria libaneza....cred ca as manca falafel in fiecare zi si asta nu de azi, cred ca de ani de zile de cand l-am gustat prima oara si m-am indragostit definitiv!
Sunt foarte multe retete de falafel, dar astazi va prezint varianta mea............cu lipie libaneza calda preparata in casa...o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana plina de naut boabe
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 4 cepe( chiar mai puteti adauga si ceapa verde)
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1/4 lingurita turmeric
  • piper
  • 1 lingurita cumin
  • sare dupa gust
  • 1 fasiuta dintr-un ardei mic iute daca il doriti condimentat( eu nu am pus, pentru ca nu iubesc iuteala)
  • ulei de palmier nehidrogenat pentru prajit
  • lipie libaneza, cartofi prajiti, castraveti murati, rosii, ardei, sos la alegere sau mustar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Din aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu le pun in pungi si apoi la congelator.


Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca el se umfla si o lingura de bicarbonat.


Se lasa peste noapte,iar a doua zi se scurge si se spala bine de cateva ori.


Se da nautul prin masina de tocat impreuna cu ceapa, si verdeata, eventual ardeiul iute.. Se adauga restul ingredientelor, turmericul, sarea, piperul, cuminul.


Se amesteca bine si apoi se pune in pungi la congelator. Eu de regula opresc o portie si o prepar imediat.


Pun intr-o farfurie compozitia, pun si o lingura de apa minerala, amestec bine si formez o singura chfteluta pe care o prajesc. Este cea de sacrificiu :))), apoi o gust si vad ce mai trebuie: sare, piper,ardei iute, cumin, dupa gust si inspiratie...etc...


Prajesc apoi toate chiftelutele, le scot pe un servet si le pun la masa alaturi de cartofi prajiti, felii de castraveti, rosii, lipie libaneza neaparat( eu o prepar in casa), sos de iaurt cu usturoi si tahini, de fiecare data am si hummus langa. :)


Minunat!

 

TIPS-URI

1

Unele retete prevad : coriandru, usturoi, chiar si chilli, boabe fava, fulgi de piper rosu, faina, zeama de lamaie, etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

11.06.2015, 08:54

Multumesc mult!

susu 1

18.11.2015, 15:43

Spune-mi te rog, nautul se pune in apa calduta sau rece?

RuxyRux 1

18.11.2015, 17:28

In apa rece Susu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine