Falafel

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 27 Mai 2015 | 6636 vizualizari

 

Iubesc bucataria libaneza....cred ca as manca falafel in fiecare zi si asta nu de azi, cred ca de ani de zile de cand l-am gustat prima oara si m-am indragostit definitiv!
Sunt foarte multe retete de falafel, dar astazi va prezint varianta mea............cu lipie libaneza calda preparata in casa...o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana plina de naut boabe
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 4 cepe( chiar mai puteti adauga si ceapa verde)
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1/4 lingurita turmeric
  • piper
  • 1 lingurita cumin
  • sare dupa gust
  • 1 fasiuta dintr-un ardei mic iute daca il doriti condimentat( eu nu am pus, pentru ca nu iubesc iuteala)
  • ulei de palmier nehidrogenat pentru prajit
  • lipie libaneza, cartofi prajiti, castraveti murati, rosii, ardei, sos la alegere sau mustar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Din aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu  le pun in pungi si apoi la congelator.

Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca el se umfla si o lingura de bicarbonat.

Se lasa peste noapte,iar a doua zi se scurge si se spala bine de cateva ori.

Se da nautul prin masina de tocat impreuna cu ceapa, si verdeata, eventual ardeiul iute.. Se adauga restul ingredientelor, turmericul,  sarea, piperul, cuminul.

Se amesteca bine si apoi se pune in pungi la congelator. Eu de regula opresc o portie si o prepar imediat.

Pun intr-o farfurie compozitia, pun si o lingura de apa minerala, amestec bine  si  formez o singura chfteluta pe care o prajesc. Este cea de sacrificiu :))), apoi o gust si vad ce mai trebuie: sare, piper,ardei iute, cumin, dupa gust si inspiratie...etc...

Prajesc apoi toate chiftelutele, le scot pe un servet si le pun la masa alaturi de cartofi prajiti, felii de castraveti, rosii, lipie libaneza neaparat( eu o prepar in casa), sos de iaurt cu usturoi si tahini,  de fiecare data am si hummus langa. :)

Minunat!

TIPS-URI

1

Unele retete prevad : coriandru, usturoi, chiar si chilli, boabe fava, fulgi de piper rosu, faina, zeama de lamaie, etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

11.06.2015, 08:54

Multumesc mult!

susu 1

18.11.2015, 15:43

Spune-mi te rog, nautul se pune in apa calduta sau rece?

RuxyRux 1

18.11.2015, 17:28

In apa rece Susu drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gulii umplute