Farfalle cu pui in sos alb

de Dana Cristea - pusikmea in Farfalle, 13 Mar 2012 | 8620 vizualizari

 

Denumirea de farfalle vine din cuvantul italian farfalla, care inseamna fluture. Farfallele sunt un tip de paste cunoscute și utilizate de mai bine de 500 de ani. In general, farfallele sunt simple, necolorate, insa mult mai atractive in farfurie sunt cele colorate (ca si colorant se foloseste pudra de rosie si de spanac).

 

INGREDIENTE

  • o punga farfalle
  • 1 piept de pui
  • 1/2 pachet unt
  • 100 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri faina
  • 100-150 ml lape
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • busuioc
  • 1 lingurita ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu pui in sos alb:

Punem pastele la fiert in apa cu sare si cu lingurita de ulei. Timpul de fierbere este indicat pe fiecare pachet, eu le las un pic mai mult decat scrie, voi le puteti face asa cum vreti.

Intre timp topim untul intr-o tigaie mai inalta, dupa care adaugam smantana amestecata cu faina, omogenizam, apoi adaugam si cascavalul ras, amestecand continuu.

Luam tigaia de pe foc si punem lapte pana ajungem la consistenta dorita, ( sosul nu trebuie sa fie nici prea subtire, nici prea gros) apoi punem din nou pe foc si adaugam pieptul de pui fiert si taiat cubulete, mai lasam 2-3 minute la foc mic.

Scurgem pastele de apa, dupa care le punem peste sos si amestecam usor. Luam de pe foc, condimentam si asezonam cu patrunjel tocat fin.

Se servesc calde.

Pofta buna!!!!

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu pui in sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Farfalle cu pui in sos alb-0
Farfalle cu pui in sos alb-1
Farfalle cu pui in sos alb-2
Farfalle cu pui in sos alb-3

COMENTARII (27)

MIUTA

MIUTA 1

14.03.2012, 13:24

Excelente imi plac

Rux

Rux 1

14.03.2012, 17:09

Grozave sunt!

ionela2682

ionela2682 1

16.03.2012, 17:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!