Farfalle cu pui si rosii

de Miha in Farfalle, 22 Mai 2010 | 8070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • sare
  • Pentru sos:
  • 1 piept de pui
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • sare si piper
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu pui si rosii:

Paste:

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Daca mai este nevoie se mai adauga putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Cu o rola zimtata se taie dreptunghiuri mici de ~4/2 cm. Am incercat si cu marimi mai mari dar s-au pleostit la fiert.

Fiecare dreptunghi se pliaza la mijloc, apoi se aduc inspre mijloc si marginile laterale, strangand ferm din degete. Se lasa pe masa infainata pentru cel putin 1 ora, sa se usuce, apoi se fierb in apa cu sare timp de 2-3 minute.

Sos:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc putin in 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam rosiile curatate de pielite si samburi, tocate marunt sau facute piure. Eu am preferat ultima varianta, din aceleasi motive mofturoase ca si pana acum. :))

Punem si pieptul de pui taiat cubulete mici. Adaugam un pahar de apa (sau vin) si lasam sa fiarba la foc mic, pana carnea este fiarta si sosul incepe sa scada. In timpul fierberii se potriveste gustul de sare si piper. Aromam sosul cu putin cimbru si busuioc.

Cand sosul este gata, se adauga pastele fierte si se omogenizeaza.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu pui si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ela 1

24.05.2010, 10:11

vreau si eu la schimb daca nu,merg sa imi fac,ca am in dulap o punga de ceva vreme

Miha 1

24.05.2010, 10:35

Eu zic sa-ti faci...ca daca se invechesc...nu-i pacat? )

mena29 1

24.05.2010, 17:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara