Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor

de RODIMUR in Farfalle, 10 Iul 2017 | 942 vizualizari

 

Dacă nu aveți timp să faceți o mâncare laborioasă, puteți găti repede niște paste delicioase, consistente și îmbietoare, cu ce aveți în frigider.
Din aceste ingrediente am făcut patru porții, dar pentru că erau foarte bune, le-am mâncat în doi...

 

INGREDIENTE

  • 200 grame farfalle
  • 100 grame telemea de oi
  • 100 grame mozzarella Delaco
  • 50 grame unt
  • 2 ouă
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor:

Se rade mozzarella, iar telemeaua se taie în cubulețe mici sau se răzuie.


Se unge cu unt o tavă din ceramică și restul de unt se taie în bucățele mici.


Cele două ouă se bat bine cu puțină sare.


Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare. Când au fiert, se strecoară de apă și o jumătate din ele se pun în tava de ceramică unsă bine cu unt.


Peste farfalle se pune untul tăiat bucățele, telemeaua cubulețe și se acoperă cu celelalte farfalle. Deasupra se toarnă uniform ouăle bătute bine cu sare și apoi se ornează cu mozzarella răzuită, pentru a da un aspect frumos pastelor și pentru a le gratina.


Se dă tava la cuptor la foc potrivit și când farfallele sunt rumenite, se scot din cuptor și se servesc imediat.

 

TIPS-URI

1

Untul pus între cele două straturi de farfalle, ouăle și telemeaua vor păstra pastele întregi, fără să le terciuiască. Totuși, e bine să nu le rumeniți prea tare, ca să nu se usuce.

2

Dacă aveți posibilitatea, cumpărați lactatele de la producătorii particulari, pentru că sunt mai bune, mai onctuoase și mai proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

11.07.2017, 16:41

Mulțumesc, Dante!

Andreea Caroline 1

15.07.2017, 17:20

RODIMUR 1

15.07.2017, 18:31

Mulțumesc, Andreea Caroline!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu unt si cascaval