Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor

de RODIMUR in Farfalle, 10 Iul 2017 | 1475 vizualizari

 

Dacă nu aveți timp să faceți o mâncare laborioasă, puteți găti repede niște paste delicioase, consistente și îmbietoare, cu ce aveți în frigider.
Din aceste ingrediente am făcut patru porții, dar pentru că erau foarte bune, le-am mâncat în doi...

 

INGREDIENTE

  • 200 grame farfalle
  • 100 grame telemea de oi
  • 100 grame mozzarella Delaco
  • 50 grame unt
  • 2 ouă
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor:

Se rade mozzarella, iar telemeaua se taie în cubulețe mici sau se răzuie.


Se unge cu unt o tavă din ceramică și restul de unt se taie în bucățele mici.


Cele două ouă se bat bine cu puțină sare.


Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare. Când au fiert, se strecoară de apă și o jumătate din ele se pun în tava de ceramică unsă bine cu unt.


Peste farfalle se pune untul tăiat bucățele, telemeaua cubulețe și se acoperă cu celelalte farfalle. Deasupra se toarnă uniform ouăle bătute bine cu sare și apoi se ornează cu mozzarella răzuită, pentru a da un aspect frumos pastelor și pentru a le gratina.


Se dă tava la cuptor la foc potrivit și când farfallele sunt rumenite, se scot din cuptor și se servesc imediat.

 

TIPS-URI

1

Untul pus între cele două straturi de farfalle, ouăle și telemeaua vor păstra pastele întregi, fără să le terciuiască. Totuși, e bine să nu le rumeniți prea tare, ca să nu se usuce.

2

Dacă aveți posibilitatea, cumpărați lactatele de la producătorii particulari, pentru că sunt mai bune, mai onctuoase și mai proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

11.07.2017, 16:41

Mulțumesc, Dante!

Andreea Caroline 1

15.07.2017, 17:20

RODIMUR 1

15.07.2017, 18:31

Mulțumesc, Andreea Caroline!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fundite cu sos de rosii si ton