Fasole alba scazuta cu pancetta afumata

de adasev12 in Porc, 23 Aug 2010 | 5979 vizualizari

 

este macarea care o facea si mama cand eram acasa, doar ca ea o facea cu afumatura de porc,; aici pancetta este f folosita si destul de accesibila, deci...

 

INGREDIENTE

  • 200-300 g pancetta afumata
  • 1 cutie fasole alba gata fiarta de 800 g
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 2 foi de dafin
  • 2 fire de telina
  • patrunjel verde
  • 3-4 lg de bulion
  • sare, piper, putin busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole alba scazuta cu pancetta afumata:

se pune la calit in ulei de masline de preferinta ceapa , ardeiul , foile de dafin si pancetta impreuna, la foc mic vreo 10 min, invartind meru


se adauga apoi bulionul, busuiocul si se acopera cu apa bine, apoi se da la foc mediu sa fiarba inca vreo 15 min.


se aduga apoi fasolea scursa de apa in care a fost conservata , se amesteca usor, se potriveste de sare( atentie ca afumatura este deja sarata,...) si piper; se face apoi un pic de rantas alb din 2 lg de faina cu apa, amestecata f bine sa nu iasa cocoloase si subtire, se adauga peste fasole si se mai lasa vreo 5 min la foc mic, apoi se stinge focul. se presara patrunjel verde taiat marunt deasupra . gata! e buna cu muratura.


pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba scazuta cu pancetta afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Julie 1

24.08.2010, 10:51

Mancare adevarata!

Rocsi 1

24.08.2010, 14:38

adasev12 1

26.08.2010, 15:31

e si rapid de preparat, fiindca eu o fac cu asole gata fiarta din conserva...nu ma mai complic cu fasolea uscata...necesita mult timp pt preparare...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cuburi cu legume