Fasole batuta

de Criss in Mancaruri de post, 28 Mar 2011 | 1917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g fasole alba
  • -4 cepe
  • -2 buc.usturoi
  • -sare dupa gust
  • -boia de ardei
  • -boabe de piper
  • -2 foi de dafin
  • -ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se pune de seara pana dimineata la inmuiat. Apoi se fierbe, se arunca apa. Se repeta operatiunea de 3 ori, astfel fasolea nu mai baloneaza. Dupa ce se arunca si a treia apa, se pune apa curata, se adauga sare, cateva boabe de piper pe care ulterior le vom scoate, 2 foi de dafin si un catel de usturoi. Se fierbe pana se inmoaie fasolea, apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga. O cana de apa in care a fiert fasolea se pastreaza.

Se zdrobeste fasolea cu ajutorul mixerului vertical, se adauga cate putin din apa in care a fiert, 2-3 linguri ulei, usturoi , sare dupa gust. Cele 4 cepe se taie solzisori si se calesc in ulei. Se adauga boia de ardei peste ceapa. Se serveste fasolea cu ceapa calita si optional cu carnati. Eu prefer fara. :)

 

RETETA IN IMAGINI

Fasole batuta-0
Fasole batuta-1
Fasole batuta-2
Fasole batuta-3
Fasole batuta-4

COMENTARII (24)

mirela0911

mirela0911 1

29.03.2011, 14:12

Asa imi place si mie dar fara usturoi

Criss

Criss 1

29.03.2011, 21:07

Multumesc dragutelor.
Mirela,cu usturoiul nici eu nu ma prea impac.

ExploraCuisine

ExploraCuisine 1

29.03.2011, 21:30

E usturoiul il zdrobesc cand ceapa e calita si amestec putin, ii da o aroma grozava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!