Fasole batuta

de dakris in Mancaruri de post, 12 Feb 2013 | 3608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana fasole (cana de 300ml)
  • 1 morcov mic
  • radacina de patrunjel
  • 4 cepe
  • ulei pt calit ceapa
  • 2 linguri bulion
  • usturoi, dupa gust
  • sare, piper macinat, cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata (la hidratat), apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita si se repeta inca o data sau de doua ori procedura.

Cand fasolea e pe jumatate fiarta se adauga morcovul, 1 ceapa si radacina de patrunjel taiate bucati mari si se condimenteaza dupa gust.

Cand s-au fiert scurgem legumele pastrand putina supa. Indepartam ceapa si radacinoasele si lasam fasolea sa se racoreasca.

Ceapa ramasa se taie solzisori si se caleste in ulei. Cand s-a inmuiat, adaugam bulionul, sare, piper si putin cimbru. Pastram pe foc inca 5 min.

Fasolea racita se toca la la robot impreuna cu usturoiul curatat, apoi o punem intr-un bol, varsam putina supa, amestecam si apoi varsam ceapa calita cu bulion deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta