Fasole batuta

de Bunica in Mancaruri de post, 13 Feb 2013 | 19119 vizualizari

 

Este ora pranzului si va invit la o fasole batuta!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ceapa rosiepentru salata
  • ceapa
  • o lingura ulei
  • 1/2lingurita boia dulce sau iute
  • 1 lingura suc de rosii
  • 4 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara.


Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert.


Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa.


Se pune apa fiarta cat sa acopere boabele desi cam doua degete peste.


Tot acum se une si cartoful intreg.


Cand este aporape fiarta se pun legumele taiate marunt.


Se adauga cimbrul si uleiul.


Cand fasolea a fiert ,se scurge apa,sa adauga o lingura de uleisi usturoiul pisat si se mixeaza


Ceapa se taie marunt si se caleste usor.Se adauga boia dupa gust si o lingura suc de rosii.


Se servete cu salata de ceapa sau cu ceapa calita.

 

TIPS-URI

1

Cartoful se pune intreg pentru a absorbi gazele degajate de fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Dana_Retetegg 1

20.02.2013, 17:30

Panacris 1

20.02.2013, 17:43

Bună, buna!

MVMih 1

02.03.2013, 16:09

Bunica!...Saru'mana pentru masa ...si mai vreau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta